GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

E.ON Hrvatska preuzima kompanije Tomting 2010 i Green Eight

E.ON Hrvatska preuzima kompanije Tomting 2010 i Green Eight
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 09:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - E.ON Hrvatska nastavlja s poslovnim investicijama kojima želi ubrzati zelenu energetsku tranziciju Hrvatske i Slovenije.

Akvizicijom zagrebačke tvrtke za energetsku učinkovitost i nadzor projekata Tomting 2010, koja od sada posluje u sklopu E.ON Hrvatska grupe, osigurat će se još brža i kvalitetnija energetska tranzicija kupaca. E.ON je akvizirao i Green Eight, tvrtku specijaliziranu za instalacije, održavanja i upravljanja fotonaponskih (PV) solarnih sustava. Ovim akvizicijama E.ON osnažuje svoje interne kapacitete i vještine s ciljem da kao predvodnik zelene tranzicije, kućanstvima, poslovnim kupcima, lokalnoj zajednici i gradovima ubrza put prema održivim energetskim rješenjima.

„E.ON Hrvatska pouzdan je energetski partner svojim kupcima koji pruža podršku u ostvarivanju zelene, održive i energetski neovisne budućnosti. Ovim akvizicijama smo osnažili svoje kapacitete za solarna rješenja, ali i složenija energetska rješenja poput energana na biomasu ili kogeneracija, te za usluge iz područja energetske učinkovitosti. Svjesni rastućih potreba tržišta, nastavljamo osnaživati naš tim vještinama i sposobnostima kako bismo još brže i kvalitetnije podržavali naše kupce u održivim i učinkovitim energetskim rješenjima prilagođenima njihovim privatnim i poslovnim energetskim potrebama”, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.
Green Eight posljednje je dvije godine surađivao s E.ON Hrvatska grupom, a njegovi energetski stručnjaci akvizicijom sada postaju dio grupe. Ante Brnas, direktor tvrtke Green Eight: “Vrlo sam sretan što je Green Eight postao dio E.ON Hrvatska grupe. Veselim se radu u dinamičnom okruženju s vrhunskim stručnjacima i mogućnosti da se dodatno educiramo radeći na najmodernijim energetskim sustavima”

Akvizicijom kompanije Tomting 2010, E.ON Hrvatska dodatno osigurava praćenje kupca tijekom cijelog procesa energetske tranzicije. Tomislav Josipović, direktor Tomting:

„Ponosnismo što Tomting postaje dio E.ON-a, s kojim smo već uspješno surađivali na različitim projektima, a povezivanjem naših znanja imamo mogućnost postići puni potencijal u razvijanju energetskog tržišta u Hrvatskoj“.
Zagrebačka inženjerska tvrtka Tomting 2010 d.o.o., posluje već 14 godina, primarno u području implementacije rješenja koja kupcima omogućuju korištenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti.

Tagovi: E.ON Hrvatska, Tomting 2010, Green Eight
PROČITAJ I OVO
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
Shell nadmašio procjenu dobiti u prvom kvartalu unatoč nižim cijenama plina
DOBRE BROJKE
Shell nadmašio procjenu dobiti u prvom kvartalu unatoč nižim cijenama plina
LONDON - Britanski naftni div Shell u četvrtak je izvijestio o dobiti u prvom tromjesečju većoj od očekivane, potaknutoj višim rafinerijskim maržama i snažnim trgovanjem naftom.
Grčki divovi ulažu u solare i u Hrvatskoj
INVESTICIJE
Grčki divovi ulažu u solare i u Hrvatskoj
ZAGREB - Grčki metalurško-energetski gigant Mytilineos i jedan od najvećih proizvođača i trgovaca strujom na Balkanu PPC Grupa s sjedištem u Ateni objavili su sporazum prema kojem će u Hrvatskoj, Italiji, Bugarskoj i Rumunjskoj uložiti dvije milijarde eura u solarne elektrane.
Raste broj solarnih elektrana u Hrvatskoj
SOLARI
Raste broj solarnih elektrana u Hrvatskoj
ZAGREB - Broj sunčanih elektrana je u porastu što govori podatak da ih je na HEP-ovu mrežu s 31. ožujkom bilo priključeno 17.697 od čega u kategoriji kućanstava 12.495, a u kategoriji poduzetništva 5.202, dok ih je prije par godina bilo znatno manje.
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
USTAVNI SUD
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
SARAJEVO - Udruženje Aarhus centar u BiH zaprimilo je 24. aprila presudu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja apelacija protiv presude Vrhovnog suda Republike Srpske u vezi s hidroelektranom Foča na rijeci Drini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE