GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijena nafte Brent u Londonu pala je ispod 80 dolara

Cijena nafte Brent u Londonu pala je ispod 80 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2023 / 16:32
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijena nafte u Londonu pala je ispod 80 dolara po barelu prvi put od početka veljače, nakon što je propast banke u Silicijskoj dolini izazvala dodatne turbulencije na energetskim tržištima.

Bloomberg javlja da američke vlasti žure ojačati povjerenje u bankarski sustav i spriječiti prelijevanje krize na druge banke, dok je Goldman Sachs odustao od poziva na povećanje kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi sljedeći tjedan zbog trenutnih turbulencija.

"Rizik od recesije u SAD-u se povećao zbog ovih događaja", rekao je Ole Hansen, voditelj robne strategije u Sako banci.

Mnogi tržišni analitičari i dalje su optimistični u pogledu dugoročnih izgleda, a saudijska naftna kompanija Aramco predviđa da će potrošnja vjerojatno dosegnuti rekordnih 102 milijuna barela dnevno do kraja 2023. godine.

Trgovci su ulagali velik novac u osiguranje, s minimalnim mogućnostima zarade, budući da je kolaps SVB-a natjerao mnoge da se zaštite od rizika pada cijena nafte.

Mjesečna izvješća Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i Međunarodne agencije za energiju, koja bi trebala biti objavljena ovog tjedna, dat će više naznaka o izgledima ponude i potražnje nafte, prenose agencije.

Tagovi: nafta, cijene nafte, Brent nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy se vratio profitabilnosti
U PLUSU
Siemens Energy se vratio profitabilnosti
BERLIN - Njemački energetski div Siemens Energy u drugom je tromjesečju tekuće poslovne godine, koja je za tvrtku završila u ožujku, ostvario neto dobit od 108 milijuna eura, nakon što je godinu prije zabilježio gubitak od 189 milijuna eura, sažeti su poslovni podaci, prenosi njemačka novinska agencija dpa.
Milatić: Može se očekivati daljnje sniženje cijene plina
PLIN
Milatić: Može se očekivati daljnje sniženje cijene plina
OPATIJA - Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić na 39. Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin u Opatiji u srijedu je istaknuo da se nakon listopada, prema sadašnjim pokazateljima, može očekivati sniženje cijene plina.
Obnovljivi izvori zaslužni za 30 posto svjetske energije
OIE
Obnovljivi izvori zaslužni za 30 posto svjetske energije
NEW YORK - Obnovljivi izvori energije energije sada čine više od 30 posto svjetske proizvodnje električne energije, navodi se u izvješću koje je u srijedu objavio think tank Ember.
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE