GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb će platiti gotovo 200.000 eura za nepodmirene obveze MUO-a koje su nastale zbog kriminalnih radnji

Zagreb će platiti gotovo 200.000 eura za nepodmirene obveze MUO-a koje su nastale zbog kriminalnih radnji
PLAĆANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2024 / 08:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je na sjednici, uz kritiku oporbe, prihvatila prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se na teret gradskog proračuna isplati 193.559,41 eura za podmirenje obveza Muzeja za umjetnost i obrt iz 2023., nastalih zbog kriminalnih radnji.

Muzej za umjetnost i obrt uputio je zahtjev za isplatom radi podmirenja dospjelih nepodmirenih obveza koje su nastale zbog kriminalnih radnji bivše zaposlenice Muzeja, odnosno pronevjere značajnog iznosa.

“Obraćam Vam se sa zamolbom da se osiguraju sredstva za podmirenje dospjelih nepodmirenih obveza koje Muzej nije u mogućnosti podmiriti. Uvidom u poslovne knjige i drugu dokumentaciju utvrđene su dospjele nepodmirene obveze u iznosu od 193.559,41 eura za komunalne i druge usluge te obveze po EU projektu Made in”, napisao je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić. Zamolio je financijsku potporu u tom navedenom iznosu kako bi nastavili s obavljanjem djelatnosti, izbjegli ovršne postupke i kako ne bi došlo do zastoja projekta cjelovite obnove zgrade Muzeja.

Nestranački zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža u raspravi je pozvao predsjednika Upravnog vijeća Muzeja za umjetnost i obrt Tihomira Milovca da podnese ostavku.

Preimenovanja ulica na Črnomercu koje su bile imenovane po dužnosnicima i simpatizerima NDH

Gradska skupština prihvatila je i prijedlog skupštinskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova o preimenovanju ulica na području Gradske četvrti Črnomerec koje su bile imenovane po dužnosnicima i simpatizerima Nezavisne Države Hrvatske (NDH). Odboru i nadležnom Vijeću Gradske četvrti s inicijativom za preimenovanje ulica obratili su se udruga Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Svjetski židovski kongres, a Vijeće Gradske četvrti je predložilo preimenovanje po istaknutim hrvatskim glumicama.

Odlučeno je da se Ulica Franje Nevistića preimenuje u Ulicu Mije Oremović, u spomen na tu glumicu i dramsku umjetnicu, a Ulica Ivana Oršanića dobiva ime Ulica Božene Begović, u spomen na glumicu, književnicu i prvu spikericu Radio Zagreba. Ulica Srećka Karamana preimenuje se u Ulica Božene Kraljeve, a Ulica Branka Klarića u Ulicu Elize Gerner, u spomen na te dvije glumice i dramske umjetnice. Odluka stupa na snagu 1. srpnja.

Gradska skupština prihvatila je i da se neimenovani park u Gradskoj četvrti Trešnjevka – sjever imenuje u spomen na velikana animiranog filma i karikaturista Borivoja Dovnikovića i dobiva ime Park Borivoja Dovnikovića.

Gradska skupština obvezala je Tomaševića da ih u roku od 30 dana izvijesti o količinama i vrstama otpada prihvaćenim od 22. prosinca 2023. do 20. ožujka 2024. na lokaciji gospodarenja otpadom, Čret 2e.

Klub Plavoga grada i neovisnih Fortuna i Rusak tražio je da Gradska skupština zbog informacija o onečišćenju zraka neugodnim mirisima na toj lokaciji smatra neprihvatljivim odlaganje biorazgradivog otpada iz kuhinja i kantina određenog Dozvolom za gospodarenju otpadom od 22. prosinca 2023. te da pozove gradonačelnika da hitno provede mjerenje onečišćenja zraka, no amandmanom Tomaševića to nije prihvaćeno, već samo obveza podnošenja izvješća u roku od 30 dana.

Tomašević je obrazložio da je 8. ožujka donio Zaključak o provođenju mjerenja posebne namjene tijekom 2024. na području naselja neposredno u blizini kompostane Markuševac, koje će u trajanju od 8 tjedana biti ravnomjerno raspoređena tijekom godine kako bi bila reprezentativna za različite klimatske i antropogene aktivnosti, u skladu s Pravilnikom o praćenju kvalitete zraka.

Gradska skupština je između ostaloga, prihvatila i Izvješće o radu davatelja javne usluge za 2023. Čistoće – podružnice Zagrebačkog holdinga, a nije prihvatila prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika Mosta o organizacijskom restrukturiranju Zagrebačkog holdinga.

Trideset i druga sjednica zagrebačke Gradske skupštine završila je zasjedanje u četvrtak navečer.

Tagovi: Zagreb, tomašević, muo, muzej za umjetnost i obrt
PROČITAJ I OVO
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
PREDSJEDNIK
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
ZAGREB - Nakon što je Ivan Turudić danas preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika oglasio se Ured predsjednika Republike. U priopćenju je navedeno da je Hrvatska danas ostala bez još jedne neovisne institucije.
Turudić najavio prve poteze
NAJAVE
Turudić najavio prve poteze
ZAGREB - Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, izabran saborskom većinom još u veljači, danas je preuzeo dužnost od svoje prethodnice Zlate Hrvoj-Šipek. Održao je i konferenciju za novinare na kojoj je govorio o prvim potezima.
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
PORUKE
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
ZAGREB - Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika od strane Ivana Turudića.
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
PRITISCI
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
BERLIN - Neregularna migracija preko Bjelorusije i Rusije gotovo se nije odvijala u zimskom razdoblju. Ali sada brojke ponovo naglo rastu. Za sigurnosne stručnjake riječ je o “hibridnom ratovanju”.
Izrael odgovorio na Hamasov napad
ODGOVOR
Izrael odgovorio na Hamasov napad
RAFAH - Hamasovo ministarstvo zdravstva objavilo je da su deseci ljudi ubijeni ili ozlijeđeni u eksploziji u izbjegličkom kampu na području Rafaha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE