GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Jedini sam koji je dva puta trijumfirao u prvom krugu

Vučić: Jedini sam koji je dva puta trijumfirao u prvom krugu
TRIJUMF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2022 / 23:33
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz izbornog štaba Srpske napredne stranke.

„Procenjujemo da je na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi, dakle najveći broj ljudi u poslednje vreme. Sem bespotrebnih tenzija jer je neko želeo da napravi provleme, suštinski je sve prošlo u najboljem redu i miru. Kada neko nosi sigurne spiskove, to nit je zabranjeno niti bilo šta slično, kao i o tome ko ide kod bolesnih ljudi, ali to su sitnice. Želim da čestitam svim političkim takmacima“, rekao je Vučić na početku i dodao:

„Srbija će morati da se opredeli kako i na koji način će u budućnosti. Što se tiče stranke koju vodim, nemam sumnje da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena. Onima kojima je sve lako u kampanji, za nih svakako neće biti mesta u Vladi. To važi Vladu Republike Srbije i gradsku vlast“.

On je saopštio i rezultate SNS-a o parlamentarnim izborima.

"Imamo preciznije podatke i izbore sa Kosova i Metohije, imamo i najveći deo iz inostranstva. Lista Zajedno možemo sve osvojila je 44 odsto glasova, lista Za ujedinjenu Srbiju 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, Moramo 4,7 i 3,8 Zavetnici i Dveri", rekao je Vučić i osvrnuo se na rezultate predsedničkih izbora.

"Predsednički rezultati su sledeći: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9, Milica Đurđević 4,5 i 4,4 Boško Obradović. Ja sam dobio 59,9 odsto", saopštio je Vučić i zaključio:

"Uspeo sam da uradim nešto što niko u Srbiji nikada nije uspeo. Jedini sam koji je dva puta pobedio u prvom krugu".

Kada je reč o rezultatima beogradskih izbora, Vučić je istakao da će oni biti poznati u narednom periodu, ali da je uveren da je Srpska napredna stranka i tu osvojila većinu.

"Mislim da u gradu ima mnogo opcija koje se pružaju, ali to nije nešto što će se znati za dan. I tu će SNS naravno biti najveći i deo gradske vlade, tako mi deluju brojevi, ali da sačekamo do kraja".

Republička izborna komisija saopštila je da će prvi preliminarni rezultati izbora biti saopšteni sutra u 20 časova, a da se do tada rezultati mogu pratiti na veb prezentaciji.

Prema podacima Cesida na osnovu 70,5 odsto obrađenih podataka na prvom mestu je predsednički kandiat Aleksandar Vučić, kandidat koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" sa 59 odsto glasova, zatim sledi Zdravko Ponoš, kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 17,6 odsto glasova.

Foto: Nova.rs

Tagovi: Aleksandar Vučić, koalicija Moramo, Marinika Tepić, Socijalistička partija Srbije
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE