GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučetić: Milanović i Plenković su birokrati koji nam oduzimaju budućnost

Vučetić: Milanović i Plenković su birokrati koji nam oduzimaju budućnost
U METU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 10:15
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Zoran Milanović i Andrej Plenković djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost, rekao je Mario Vučetić, pročelnik Odjela za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zadru i bivši saborski zastupnik, jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 govoreći o aktualnim prepirkama između predsjednika i premijera.

Da bi to moglo biti verbalni dvoboj, trebalo bi imati drugačiju spoznaju razinu, rekao je Vučetić - ovo su početne, pretkomunikacijske svađe koje odgovaraju preddemokratskom poimanju države i društva.

- Iz ovih sukoba je sasvim razvidno da predsjednik Republike nije u stanju u potpunosti biti predsjednik Republike, a da je premijer Plenković manje u stanju biti premijer nego što je to predsjednik Milanović. Oni se zapravo nadmeću na razini sirove snage, ili onoga što se u literaturi naziva banalnost zla. Milanović i Plenković - više od Milanovića, to napominjem, zato što se radi o premijeru koji ima snažniju funkciju, odgovorniji je za stanje u državi - djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost, ustvrdio je Vučetić.

Sukob je nazvao besmislenim, a za Milanovića je rekao da se ponaša poput dječarca kojemu je netko s negativnim emocijama ušao u ulicu. Dodao je da vidimo iz posljednjih izjava da se Milanović približio idealu suradnje, a da tu suradnju trenutno odbija Plenković, "koji smatra da je država nešto što on posjeduje".

- Ovi sukobi su počeli kao sukobi dvoje nezrele djece, a završili su kao sukobi koji su u zagrade stavili ono što se zbiva na području nacionalne sigurnosti, rekao je Vučetić.

Upitao se je li Milanoviću i Plenkoviću palo na pamet da u bolnici posjete policajca koji je stradao u napadu na Markovom trgu.

- On je postao samo jedna platforma na kojoj će političari otimati njegovo stradanje i sebe prikazivati žrtvom, dodao je.

Vučetić je rekao da ne smijemo poistovjetiti HDZ i SDP, kao ni premijera i predsjednika.

- Predsjednik se u trenutnom stanju i poziciji koju sad pratimo prometnuo u oporbenog lidera koji nema nikakvu stranačku infrastrukturu. On je jedan osamljeni oporbeni lider koji smatra da predstavlja građane oponirajući premijeru. Saborski zastupnici previše uživaju u svom položaju saborskih zastupnika, pogotovo oporbeni, rekao je Vučetić.

Tagovi: Marko Vučetić, Zoran Milanovič, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE