GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika akcija policije i EPPO-a, istražuje se 30-ak osoba

Velika akcija policije i EPPO-a, istražuje se 30-ak osoba
UHĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2023 / 07:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U srijedu ujutro počela je nova velika akcija policije u Hrvatskoj.

Po nalogu europskog tužitelja, policijski istražitelji ušli su u zgradu u kojoj živi bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo. EPPO već neko vrijeme istražuje malverzacije europskim novcem na tom fakultetu.

Prema informacijama do kojih je došao N1, istragom će biti obuhvaćeno 30-ak osoba, pored Đape i nekolicine njegovih suradnika na fakultetu. Sumnja se, kako doznajemo, da su bivši dekani njeghovi ljudi, među kojima je najzvučnije ime profesora Boška Pribičevića, organizirali cijeli lanac za izvlačenje europskih sredstava. U tom lancu bile su, kako se sumnja, razne tvrtke koje su, prema zasad dostupnim informacijama, ispostavljale fakture za poslove koji nisu obavljeni.

Javnosti najpoznatiji su slučajevi kupovine plovila i automobila na račun europskih fondova, a navodno za potrebe fakulteta. No, kako su mediji ranije izvještavali, i vozila i plovilo korišteni su u privatne svrhe.

Podsjetimo, u lipnju je iz Ureda Europskog javnog tužitelja (EPPO) objavljeno da se provode hitne dokazne radnje na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zbog sumnje na subvencijsku prijevaru i koruptivne aktivnosti.

Ističu da se akcija provodi u suradnji s PNUSKOK-om i da su navedene aktivnosti usmjerene protiv više hrvatskih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela subvencijske prijevare i koruptivnih kaznenih djela na štetu financijskih interesa Europske unije.

Tagovi: EPPO, Geodetski fakultet, Almin Đapo
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE