GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Rimu osvanuo mural koji osramoćenog Orbanovog suradnika slavi kao gay ikonu

U Rimu osvanuo mural koji osramoćenog Orbanovog suradnika slavi kao gay ikonu
ZABAVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz / H
RIM - U petak se u Rimu pojavio mural koji kao "novu mađarsku gay ikonu" slavi mađarskog desničarskog političara i bivšeg europarlamentarca Joszefa Szajera kojega je u Bruxellesu policija zatekla u homoseksualnoj grupnoj zabavi.

Szajer je prošlog tjedna dao ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu nakon što ga je belgijska policija privela zbog kršenja epidemiolških mjera jer ga je zatekla na "seksualnoj zabavi" s 25 muškaraca, kako ju je u medijima opisao muškarac koji je bio 'domaćin' orgija.

Szajer je priznao da je bio na privatnoj zabavi u Bruxellesu, no ni on ni policija nisu potvrdili karakter događaja. Policija je kod njega našla i droge zabranjene zakonom.

Taj 59-godišnji mađarski odvjetnik blizak je premijeru Viktoru Orbanu i imao je aktivnu ulogu u uključivanju tradicionalnih definicija obitelji i spola u mađarski ustav.

Talijanski ulični umjetnik pod pseudonimom Laika prikazao ga je golog utegnutog samo u remenje, s tetovažom mađarskog nacionalnog simbola u duginim bojama LGBT pokreta na lijevoj ruci.

Iza Szajera je na slici pet golih muškaraca, vidljivih od bokova na gore, i znak Orbanove stranke Fidesz.

LGBT aktivisti u Mađarskoj već dugo Fidesz optužuju za napade na njihova prava.

Mural se pojavio u blizini Koloseja, na uglu ulice koju Rimljani nazivaju "gay street" jer se u njoj nalazi nekoliko gay barova.

"Sanjam svijet gdje će Szajer biti slobodan živjeti svoju seksualnost kako želi, bez skrivanja od njegove vlastite stranke", poručio je Laika u izjavi.

"Hvala Joszefu što je zadao snažan udarac netoleranciji. Od danas si nova mađarska gay ikona. No slijedećeg puta molim te poštuj anti-covid propise!", podrugljivo je dodao umjetnik.

Tagovi: Joszef Szajer, Fidesz, Viktor Orban, Mađarska, Laika
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE