GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Nizozemskoj i treću noć zaredom neredi zbog korona mjera

U Nizozemskoj i treću noć zaredom neredi zbog korona mjera
NEREDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2021 / 07:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Diljem Nizozemske i treću noć zaredom izbili su neredi u više gradova gdje se policija sukobila s velikim brojem prosvjednika koji su uzrokovali palež te su bacali kamenje zbog nezadovoljstva oko mjera protiv širenja Covid-19 zaraze.

Neredi su zabilježeni u gradovima Leeuwarden, Groningen te u Enschedu i Tilburgu.

U Enschedeu, gdje je izdana uredba o izvanrednom stanju, policija je pendrecima pokušala rastjerati prosvjednike, vidjelo se na video zapisu objavljenom na društvenim mrežama.

U Leewardenu policijska su vozila bila gađana kamenjem, a prosvjednici su skandirali i palili baklje.

Policija je priopćila da je pet policajaca ozlijeđeno tijekom noći u subotu, a najmanje 64 osoba je uhićeno u tri regije, uključujući i desetke onih koji su bacali pirotehniku i ograde tijekom nogometne utakmice na stadionu Feyenoorda iz Rotterdama.

Posljednji neredi počeli su u petak navečer u Rotterdamu, gdje je policija reagirala zbog povećanja broja prosvjednika, a gradonačelnik je prosvjed ocijenio kao "orgijom nasilja".

Vlasti su priopćile kako vjeruju da su četiri osobe pogođene policijskim mecima te su primljeni u bolnice.

Prosvjede je izazvalo protivljenje vladinim planovima da ograniči korištenje Covid-potvrda na ljude koji su se oporavili od Covid-19 ili su cijepljeni, isključivši time one s negativnim testom na virus.

Nizozemska je prošlog vikenda ponovno uvela mjere izolacije za 17,5 milijuna stanovnika na tri tjedna u pokušaju da uspori ponovno širenje virusa, no dnevni broj novih slučajeva zaraze ostao je na najvišoj razini od početka pandemije.

Neki mladi također su izrazili nezadovoljstvo što je zabranjen i vatromet u novogodišnjoj noći, u namjeri da se izbjegne dodatni pritisak na bolnice koje su već bile prisiljene smanjiti svoj opseg rada zbog porasta pacijenata s Covid-19 zarazom.

Među ozbiljnijim sukobima u subotu navečer bio je i onaj u Haagu, gdje su ozlijeđena petorica policajaca, od kojih je jedan ozbiljno, navodi policija.

Tagovi: neredi u Rotterdamu, neredi u Nizozemskoj, Rotterdam, covid potvrde
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE