GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump nije uspio spriječiti izlazak Boltonove knjige

Trump nije uspio spriječiti izlazak Boltonove knjige
ODLUKA SUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2020 / 21:34
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki sudac u subotu je odbacio zahtjev Trumpove administracije da se spriječi objava knjige njegova bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, koji tvrdi da je američki predsjednik tražio od Kine da mu pomogne u ponovnoj pobjedi na izborima.

"Premda jednostrano Boltonovo ponašanje potiče zabrinutost kada je riječ o nacionalnoj sigurnosti, vlada nije utvrdila da je zabrana objave knjige prikladan potez", stoji u presudi američkog okružnog suca Roycea Lambertha.

Administracija je zatražila privremenu zabranu izdavanja i objavljivanja knjige pod nazivom "The Room Where It Happened: A White House Memoir", uz objašnjenje da sadrži tajne podatke i predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

Knjigu, koja bi se na policama knjižara trebala naći u utorak, već posjeduju medijske kuće.

"Bolton se kocka s nacionalnom sigurnošću Sjedinjenih Država. Na taj način šteti svojoj domovini, a i sam bi mogao prekršajno i kazneno odgovarati", napisao je sudac Lamberth.

Dodao je kako je sama zabrana prekasna da bi spriječila štetu.

"Uz stotine tisuća primjeraka knjige, od kojih se veći dio već nalazi u redakcijama širom svijeta, šteta je već počinjena", istaknuo je Lamberth.

U tvitu, objavljenom nedugo nakon što je odluka objavljena, Trump je ponovno optužio Boltona za puštanje u javnost tajnih podataka.

"Za to mora platiti vrlo visoku cijenu, kao što su morali i drugi prije njega", tvitao je Trump. "To se više nikada ne smije ponoviti !!!"

Boltonova knjiga "The Room Where It Happened: A White House Memoir," trebala bi biti objavljena 23. lipnja. Boltonova knjiga privukla je veliku pozornost javnosti zbog načina na koji je prikazao Trumpa i njegove političke odluke i poteze.

Izdavač je u petak objavio da knjiga pruža 'insajderski' pogled u Trumpov proces donošenja odluka.

U njoj Bolton iznosi podatke o tomu na koji je način Trump rješavao pitanja Kine, Ukrajine, Sjeverne Koreje, Rusije, Irana te o njegovu odnosu s Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom, objavila je izdavačka kuća Simon and Schuster.

Tagovi: Donald Trump, John Bolton, Bijela kuća, Royce Lamberth
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE