GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomaševićev otkrio plan za parkiranje u centru Zagreba

Tomaševićev otkrio plan za parkiranje u centru Zagreba
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 14:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će novom odlukom gradska uprava uvesti reda u rezervirana parkirna mjesta, kojih je trenutno oko 2000, a da istovremeno ne postoji registar o tome tko se njima koristi.

“Ono što smo utvrdili je da trenutno u centru grada imamo blizu 2000 rezerviranih parkirnih mjesta koja su rezervirale udruge, stranke, veleposlanstava, državne institucije, privatna poduzeća, suprotno propisima, i da o tome nikad nije niti vođena evidencija”, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Istaknuo je da je trenutno u javnom savjetovanju nova odluka kojom će se regulirati rezervacija parking mjesta u centru grada. Njezino donošenje očekuje se 25. travnja na sjednici Gradske skupštine, a predviđa reviziju svih dosadašnjih korisnika takvih rezerviranih parkirnih mjesta.

Oni koji su se do sada njima koristili, ostat će bez tog prava, a nakon stupanja odluke na snagu, trebat će predati novi zahtjev.

"Svi će morati podnijeti nove zahtjeve, napravit ćemo povjerenstvo za dodjelu parkirnih mjesta koje će utvrđivati da li se radi o javnom interesu”, rekao je Tomašević dodavši da će se od tada, rezervirana parkirna mjesta i plaćati, što do sada uglavnom nije bio slučaj.

Pri tom se korisnicima u pravilu mogu rezervirati najviše tri parkirna mjesta, uz uvjet da se sjedište ustanove koja traži mjesto, nalazi u krugu od 100 metara od parkirnog mjesta. Ujedno, propisat će se i da se maksimalno 10 posto parkirnih mjesta u određenoj ulici ili na trgu, mogu rezervirati za posebne korisnike, a uvest će se i plaćanje rezerviranih parkirnih mjesta.

Dodao je i da je Visoki upravni sud još 2014. godine “srušio” odluku o dodjeli rezerviranih parkirnih mjesta, tražeći da se postrože uvjeti za rezervaciju te da ih se stavi u odnos s javnim interesom, no da se, međutim, nitko to nije napravio. “Mi očekujemo da će dobar dio od ovih rezerviranih parkirnih mjesta neće više ostati u tom režimu i da će se vratiti u cirkulaciju građanima”, istaknuo je Tomašević

Tagovi: tomašević, parking, parkiranje, zagreb
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE