GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević želi cestovne tunele ispod Zagreba

Tomašević želi cestovne tunele ispod Zagreba
TUNELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2023 / 10:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka vlast razmišlja o cestovnim tunelima ispod centra grada, piše u petak Jutarnji list, navodeći da je “na stolu” prometno rješenje za metropolu.

Razmišljamo o izgradnji tunela ispod Gornjeg grada koji bi premostio vezu od sjevera do juga, odnosno prema zapadu kao dugoročno rješenje za prometne gužve u centru Zagreba, kazao je u srijedu na Radio Sljemenu zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Nije detaljnije objasnio o kakvom je tunelu riječ, već je samo kazao da o tome postoje studije. Jutarnji list došao je u posjed dokumenta naziva “Studija prometnog povezivanja Gornjeg grada s Donjim gradom u središtu Zagreba” izrađenog 2007. godine od strane Prometnog fakulteta u Zagrebu.

U njemu se izričito navodi da se “kao jedino dugoročno rješenje poboljšanja prometnih veza Gornjeg i Donjeg grada nameće izgradnja podzemnih prometnih veza visokog prometnog kapaciteta, kako na prostoru istočno od Trga bana Josipa Jelačića, tako i na prostoru zapadno od Trga bana Josipa Jelačića”.

Voditelj ove studije bio je profesor Ivan Dadić. Prema njegovim riječima, studiju je naručio Tomislav Horvatinčić u sklopu izgradnje poslovno-stambenog objekta Cvjetni prolaz jer je to Grad Zagreb tražio.

“U sklopu studije analizirali smo i moguća rješenja za prometne gužve u širem centru grada i zaključak je da su podzemni prometni tuneli jedino pravo rješenje i da tome nema alternative. Kod tog stajališta i danas čvrsto stojim”, naglašava Dadić.

Riječ je o idejnom rješenju i ono predviđa izgradnju sedam tunela ukupne dužine 3,6 kilometara, piše novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE