GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štromar predložen za novog predsjednika HNS-a

Štromar predložen za novog predsjednika HNS-a
HNS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2020 / 14:47
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Predrag Štromar predložen je za novog predsjednika HNS-a, priopćila je u subotu ta stranka čije je Predsjedništvo jučer na sjednici donijelo jednoglasnu odluku o prijedlogu liste kandidata za vodeće dužnosti u stranci.

Za zamjenika predsjednika HNS-a predložen je saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj, a za potpredsjednice HNS-a predložene su predsjednica Ženske inicijative HNS-a i zastupnica u Gradskom vijeću Čakovca Karolina Juzbašić te predsjednica Županijske organizacije HNS-a Splitsko-dalmatinske županije i zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić.

"S današnjim danom i službeno krećem u kampanju za predsjednika HNS-a i to s jasnom porukom – zasukat ću rukave i vratiti povjerenje ljudi u politiku i u HNS", rekao je Štromar nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Kaže da će zajedno sa svojim HNS-ovcima nuditi stvarna rješenja za stvarne probleme ljudi, te je poručio da neće biti predsjednik koji se zatvara u zagrebački ured, već predsjednik koji će izaći iz ureda među ljude. "Zato od ponedjeljka krećem u stalnu komunikaciju s našim članovima, jer svaki član je bitan", istaknuo je Štromar.

Ovaj prijedlog Predsjedništva upućen je članovima Središnjeg odbora stranke, a uslijedio je nakon što je u siječnju otvoren kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore i samo je jedan od mogućih načina kandidature za neku od vodećih funkcija u HNS-u.

Prema Statutu HNS-a predviđene su četiri mogućnosti kandidiranja: osiguravanjem potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, ili dva regionalna saveza, ili šest županijskih organizacija, ili najmanje deset posto delegata na Saboru, a kandidature su otvorene do 72 sata prije održavanja Sabora stranke.

Aktualni predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak već je ranije najavio da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima za predsjednika HNS-a.

Tagovi: Predrag Štromar, Ruža Kovačević Bilić, Hrvatska narodna stranka, Stjepan Čuraj, Karolina Juzbašić,
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE