GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija: Od utorka sve zatvoreno od 21 h

Srbija: Od utorka sve zatvoreno od 21 h
NOVE MERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 14:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić rekla je danas posle sednice Vlade da je prihvatila savet stručnog dela Kriznog štaba da budu uvedene restriktivne mere, kako bi zaustavili širenje korona virusa.

Vlada je donela odluku da bude ograničen rad ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova..., odnosno svega osima apoteka, benzinski pumpe i servisa koji se bave dostavom hrane. Radno vreme biće ograničeno od 21 sat uveče do pet ujutro.

“Primena počinje od utorka 17. novembra, jer želimo da damo jedan dan privredi jedan dan da se prilagode. Trajaće 15 dana, tačno do 1. decembra,m kada će Vlada odlučiti da li da se pooštravaju mere. Nadam se da neće btii potrebno”, rekla je ona.

Brnabić je navela da je sledeća restriktivna mera je zabrana kretanja, ali da oni nisu za to, osim ako ne bude najneophodnije.

Ona je dodala da je Srbija i sa ovim brojkama u zelenoj zoni.

“Pravi je trneutak da uvedemo dodatne mere i da ostanemo na ovome. Zajedno sa predsednikom izdana u dan pratimo krivu. Uspeli smo da je zaravnimo, ali moramo da je zaržimo još par dana, da bi počela da pada”

Ona je rekla da je Srbija danas zemlja koja se najbolje bori u ovoj užasnoj situaciji za svet.

“Moramo da pokušamo da uštedimo neku nedelju da oporavimo naše zdravstvene radnike i pripremimo ih za ono što će doći, dok ne dođu vakcine. Postoje u ovom trenutku zemlje EU koje su naložile zdravstvenim rancima da moraja rade iako su kovid poztivni. Toliko je katastrofalna situaicja u nekim zemjama”, dodala je Brnabić.

Premijerka je rekla da je što se tiče škola da nastave da rade, da nema zatvaranja škola i da su deca tamo bezbedna.

“U osnovnim šklama imamo 239 zaraženih učenika, a od tou Beogradu 20. U srednjim školama 52 zaražena učenika. Nadam se da vam je jasno je situacija u školama stabilna i bezbedna”, rekla je ona.

Ona je apelovala na građane da se pridržavaju mera i da nose maske.

“Krenuli smo u primenu zakona o zaštiti od zaraznih bolesti. Imam izveštaj da su krenule da se izriču mandatne novčane kazne i očekujemo da i to da rezultate”, rekla je premijerka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar se zahvalio svim medicinskim radnicima koji učestvuju u ovom.

“Zahvaljujući tim ljudima mi nsmo u stuaciji da naši pacijenti idu u drugu državu na lečenje, da moramo da donosimo uredbe da zdravstveni radnici ako su pozitivni moraju da leče ljude. Siguran sam da će uspeti u daljoj borbi. Sve kapacitete u Beogradu raspoložive smo pretvorili u kovid sistem. U Beogradu je najteža situacija. Od sutra celu Banju Koviljaču pretvaramo u kovid sistem”, rekao je on i pozvao sve da se pridržavaju mera, kako bi se zaustavilo širenje i povećanje broja obolelih.

“Ne postoje kapaciteti u svetu koji su neiscrpni i koji mogu da fukcionišu neograničeno. Ovo će potrajati. Žurke, proslave… sa tim mora da se prestane. Svih mera moramo da se pridržavamo i u toku dana. Sada ćemo imati dovoljno inspekcije. Želimo da sačuvam zdravlje ljudi i zdravstveni sistem”, rekao je Lončar.

Prema podacima koji su juče objavljeni, od petka do subote u 15 sati koronavirusom je zaraženo 3.822 ljudi, a preminulo je još17 osoba. Na respiratoru su 163 pacijenta. Na bolničkom lečenju je ukupno 3.693 pozitivnih na koronu.

Krizni štab zasedao je u četvrtak i tada su predložene mere. Kako je rekao član Kriznog štaba Predrag Kon, premijerka Ana Brnabić zamolila je da joj bude ostavljeno nekoliko dana za razmišljanje.

Tagovi: Ana Branbić, Vlada Srbije, koronavirus u Srbiji, Zlatibor Lončar
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE