GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, pada i u Zagrebz

Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, pada i u Zagrebz
ZIMSKI UVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 07:34
Autor: SEEbiz
vZAGREB - Snijeg je već napadao u dijelovima Hrvatske, sjever Hrvatske već se zabijelio. U drugim dijelovima zemlje pada kiša.

Snijega ima u Hrvatskom zagorju, Međimurju, dijelovima Zagreba i okolici, Velikoj Gorici... U gorju ga se očekuje do pola metra.

Zbog susnježice i snijega, otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i Liku te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega, zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica;
DC3 Dubovec - čvor Komin-(A4) - Donja Zelina-Lužan i Zdihovo-Delnice-Kikovica;
DC32 Prezid-Delnice;
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;
DC203 Brod na Kupi-Delnice;
DC305 Parg-Čabar;
DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja;
DC549 Vrata (A6) - Fužine (ŽC5062);
ŽC5030 Platak-Kamenjak;
ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
ŽC5062 Kraljev Jarak- Fužine-Lukovo;
ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine-Hreljin-Zlobin;
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

S obzirom na najavljene padaline i pad temperature, Zimska služba podružnice Zagrebačke ceste je podigla razinu spremnosti na treći od četiri stupnja. To znači da će svih 240 ekipa biti raspoređeno u bazama Zimske službe, a sva potrebna infrastruktura spremna za pravovremeni izlazak na teren u slučaju naglog pada temperatura i početka padalina, izvijestili su sinoć iz Grada Zagreba.

Zimska služba će kontinuirano provjeravati stanje kolnika, posebno na trasama autobusnih linija gradskog prijevoza te po potrebi posipavati kolnik posipnim materijalima.

T"Građane molimo da parkiraju svoja vozila na način koji osigurava prohodnost cesta i nesmetani prolazak vozila Zimske službe, te da prilikom vožnje brzinu kretanja prilagode uvjetima na cesti", poručuju.

Zimska služba grada Zagreba djeluje u sklopu Zagrebačkog holdinga, a operativnim procesima upravlja iz glavne baze Zimske službe na Žitnjaku, odakle se raspoređuju vozila i ekipe po zadacima sukladno prioritetima koji se određuju prema stanju na terenu, vremenskoj prognozi i podacima s mjernih postaja sustava za ranu detekciju leda, opisuju.

Tagovi: snijeg, zagreb, hak, zima, zimski uvjeti
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE