GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Zabrana kretanja između 21.00 i 6.00

Slovenija: Zabrana kretanja između 21.00 i 6.00
OGRANIČENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 22:48
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Većina stanovništva Slovenije prvi put doživljava zabranu kretanja koja vrijedi svaki dan od 21 do 6 sati ujutro.

Druženje je ograničeno na najviše šest osoba, prelazak između regija je nemoguć. Ipak, skupina prosvjednika okupila se u Mariboru.

Večernja događanja u Mariboru bila su živahna. Oko 100 prosvjednika okupilo se u središtu grada, izražavajući svoje neslaganje s provedbom uredbe o zabrani kretanja noću. Rekli su da je to neustavno i da će svoje pravo dokazati pravnim sredstvima. Prosvjednici su na otvorenom ustrajali oko pola sata, a na mjesto događaja stigli su i policajci.

Događaji u Ljubljani bili su puno mirniji. Ako je na ulicama od popodneva do večeri bilo još poprilično ljudi, one su se postupno ispraznile kad su se približili 21 sat. Ograničenje kretanja na otvorenom kontrolira i policija. Policijska patrola može se vidjeti i u centru grada.

Premijer Janez Janša reagirao je na događaje u Mariboru, napisavši:

"Broj infekcija također raste. Danas ih je preko 1100. Otrijeznite se."

"Svi oni koji se sprdaju s vrlo ozbiljnom situacijom # Covid_19 protive se hitnim mjerama za smanjenje kontakta i posljedično infekcija, a #MSM, koji to potiče, ponovno pozivamo na prisebnost i odgovornost. Ugrožavate zdravlje i život. Današnji broj zaraza rekordan. Mjere su nužne.", zaključio je Janša.

Foto: RTV Slovenije

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Maribor, Ljubljana, Janez Janša
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE