GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP predstavio izborne liste, Grbin očekuje veliku bitku u svim izbornim jedinicama

SDP predstavio izborne liste, Grbin očekuje veliku bitku u svim izbornim jedinicama
LISTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 21:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon sjednice Glavnog SDP-a na kojoj su se usvajale izborne liste izjavu medijima dao je predsjednik stranke Peđa Grbin.

Osvrnuo se na navode da su još prije sjednica GO-a zbog unutarstranačkih, ali i međustranačkih nesuglasica na listama koalicije Rijeke pravde, odbili biti gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, Trogira Tonči Bilić i Umaga Vili Bassanese.

“Izborne liste su usvojene kako sam kao predsjednik stranke predložio”, rekao je Grbin pa nastavio:

“2007. kada mi je predsjednik stranke predložio da ne budem na listi ja sam smatrao da ne trebam biti. Ni on ni ja nismo govorili o tome. Razgovore s bilo kojim kolegama neću prenositi. Bilo je još nekih koji su smatrali da ne trebaju, ne mogu, ne žele… Kao i u svakom izbornom ciklusu tako i sada ima ljudi koji smatraju da ne mogu biti istovremeno i gradonačelnici i zastupnici. Razgovarao sam sa svim našim kandidatima i nisam nikad prepričavao o čemu se razgovaralo”, rekao je Grbin.

Kazao je i da je razgovarao sa svim SDP-ovim partnerima i da su postignuti dogovori rezultat tih razgovora i pregovora.

Na pitanje u kojoj ih izbornoj jedinici čeka najveća bitka, odgovorio je: “Najveća bitka nas očekuje u svim izbornim jedinicima. Nisu sve izborne jedinice iste. Ovo je bitka za demokratsku Hrvatsku. Nakon 2000. mi u 2024. opet imamo izbore za demokraciju”.

Rekao je da ankete pokazuju da je rezultat bolji od HDZ-a kad idu u koaliciji.

“Imamo još tri tjedna kampanje i tu ćemo se sučeliti idejama, ljudima na koje u SDP-u možemo biti itekako ponosno. A sučelit ćemo se i istinom jer kad govoriš kako i koliko netko krade, u Hrvatskoj to nažalost nije niti kleveta niti uvreda, nego je to naša činjenica. Mi se u ovom trenutku borimo se protiv korumpirane stranke koja je pokrala državu. Ali se i isto tako borimo za Hrvatsku u kojoj će se živjeti bolje.”

Tagovi: sdp, grbin, puljak, bosilj, bassanese
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE