GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi objavili prekid vatre u Mariupolju, pustit će civile

Rusi objavili prekid vatre u Mariupolju, pustit će civile
PREKID VATRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2022 / 07:45
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je od 8 sati po lokalnom (7 po hrvatskom, 10 po moskovskom) vremenu nastupio prekid vatre u Mariupolju i u Volnovahi kako bi se otvorili humanitarni koridori za evakuaciju civila koje su dogovorili ruski i ukrajinski pregovarači.

Rusija je objavila prekid vatre u Mariupolju i Volnovahi kako bi civili napustili ove gradove, rečeno je u ruskom ministarstvu obrane.

Danas, 5. ožujka, od 10.00 sati ujutro po moskovskom vremenu, ruska strana objavljuje prekid vatre i otvara humanitarne koridore za izlazak civila iz Mariupolja i Volnovahe, priopćilo je Ministarstvo, uz napomenu da su humanitarni koridori i rute izlaska usuglašene s ukrajinskom stranom.

Lučki grad Mariupolj i dalje je pod silovitim ruskim napadima, a pojavile su se i snimke djelovanja ruske helikopterske jedinice za koje BBC navodi da je potvrdio njihovu autentičnost.

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je jutros kako je u devet dana rata ukrajinska zračna obrana uništila najmanje 39 ruskih zrakoplova i 40 helikoptera.

”Protuzračna obrana zemlje nastavlja uništavati neprijateljsku avijaciju i zračne udare okupatora”, napisali su na Facebooku.

”Ruski su borci jučer izgubili tri utakmice – dvojica od njih su oborena u regiji Černihiv, a kod regije Donjeck”, dodali su.

Ruska vojska je prije invazije oko na granicama imala oko 700 jedinica zrakoplovne opreme, navodi ministarstvo, od kojih je 450 zrakoplova te preko 250 helikoptera.

Tagovi: Mariupolj, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
SKANDALI
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
MADRID - Španjolska traži javnu ispriku od argentinskog predsjednika Javiera Milea koji je suprugu španjolskog premijera Pedra Sáncheza nazvao "korumpiranom" tijekom posjeta Madridu u nedjelju.
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE