GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin će imati tri protukandidata

Putin će imati tri protukandidata
RUSIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2024 / 08:05
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Ruske prijave kandidata za predsjedničke izbore su zatvorene, a popis uključuje i trenutnog predsjednika Vladimira Putina, za kojeg se očekuje da će pobijediti, te još tri političara od kojih svi podržavaju "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

Na popisu se nije našao ruski antiratni kandidat Boris Nadeždin nakon što mu je državno izborno povjerenstvo (CEC) u četvrtak zabranilo da se kandidira, davši kao razlog pronalazak nedostataka u prikupljanju potpisa potrebnih za podršku njegovoj kandidaturi.

CEC je uz Putina kao kandidate naveo Vladislava Davankova, zamjenika predsjednika ruske Dume i člana kluba Novih ljudi; Leonida Slutskog, čelnika Kremlju lojalne ultranacionalističke Liberalno-demokratske stranke (LDPR); i Nikolaja Kharitonova, kandidata Komunističke partije.

Očekuje se da će Putin, koji je izabrao kandidirati se kao neovisni kandidat, a ne kao kandidat vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, i koji je od 2000. vrhovni čelnik Rusije, lako pobijediti na izborima u idućem mjesecu,

Iako nitko nije očekivao da će Nadeždin - koji je Putinov rat u Ukrajini okarakterizirao kao "fatalnu grešku" - pobijediti, njegova žestoka kritika iznenadila je neke analitičare. Kremlj je priopćio da ga ne vidi kao ozbiljnog konkurenta Putinu.

Nadeždin je u četvrtak rekao da će osporiti odluku CEC-a na ruskom Vrhovnom sudu. Rat koji Kremlj naziva "specijalnom vojnom operacijom" bliži se kraju svoje druge godine. Ubio je tisuće s obje strane, raselio milijune Ukrajinaca i pretvorio mnoštvo gradova i sela u ruševine.

Tagovi: PUTIN, RUSIJA, NADEŽDIN, DAVANKOV, SLUTSKI
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE