GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosvjednici spalili restoran u Atlanti u kojem je policija ubila Afroamerikanca (VIDEO)

Prosvjednici spalili restoran u Atlanti u kojem je policija ubila Afroamerikanca (VIDEO)
NEREDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2020 / 07:59
Autor: SEEbiz / H
ATLLANTA - Prosvjednici su u subotu zatvorili glavnu autocestu u Atlanti i zapalili restoran Wendy u kojem je policija upucala crnca dok je pokušavao izbjeći uhićenje, a incident je zabilježen na video snimku i zacijelo će potaknuti još više demonstracija širom zemlje.

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnik Keisha Lance Bottoms rekao da je šefica policije Erike Shields prihvatila hitnu ostavku zbog smrti 27-godišnjeg Raysharda Brooksa.

Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle da ugase plamen, zaštićen redom policajaca.

Ostali demonstranti krenuli su na autocestu i zaustavili promet, prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Vlasti još nisu objavile imena dvojice časnika koji su bili uključeni u pucnjavu, a obojica su bili bijeli.

Brooks je bio otac mlade kćeri koja je u subotu proslavila rođendan, rekli su njegovi odvjetnici. Njegova smrt od policijskog metka dogodila se nakon više od dva tjedna demonstracija u većim gradovima Sjedinjenih Država zbog smrti 46-godišnjeg crnca Georgea Floyda, koji je 25. svibnja umro pod koljenom policijskog službenika u Minneapolisu.

Više od 100 ljudi u Atlanti pozvalo je da se policajce u tom slučaju kazneno optuži.

Pozvana je došla nakon što joj je javljeno da je Brooks zaspao u autu kroz prolaz u restoran. Policajci su bezuspješno pokušali testirati na alkohol, a zatim privesti, navodi Istražni biro Georgije.

Okružni državni odvjetnik okruga Fulton, Paul Howard, mlađi, rekao je u izjavi e-poštom da je njegov ured "već pokrenuo intenzivnu, neovisnu istragu incidenta", dok čeka nalaze Državnog istražnog biroa.

Tagovi: prosvjedi u SAD-u, Atlanta, rasizam, Rayshard Brooks, George Floyd
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE