GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosvjed u Beogradu: Opozicija donijela kutiju s dokazima u RIK

Prosvjed u Beogradu: Opozicija donijela kutiju s dokazima u RIK
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2023 / 19:17
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke proglasila je pobjedu na parlamentarnim, beogradskim i lokalnim izborima održanim u nedjelju.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" ne priznaje rezultate beogradskih izbora i pozvala je građane na prosvjed danas u 18 sati ispred Skupštine grada.

U prvom redu je u jednom trenutku došlo do koškanja, a pojedinci su pokušali da obore postavljenu ogradu ispred RIK-a.

Organizatri putem razglasa upozoravaju da se jaja i drugi predmeti ne bacaju na prozore institucije.

Ispred RIK-a okupila se i specijalna policija.

Marinika Tepić rekla je ispred RIK-a da će Miroslav Aleksić i ona započeti večeras štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora.

"Nema šanse da bilo ko ovde prizna beogradske izbore. Nosimo dokaze i tražimo poništavanje izbora", kazala je ona novinarima ispred RIK-a.

Prema posljednjim podacima Republičke izborne komisije, na temelju obrađenih 95,7 biračkih mjesta na parlamentarnim izborima da je, po preliminarnim rezultatima, koalicija oko Srpske napredne stranke dobila 46,75 posto, a Srbija protiv nasilja 23,52 posto glasova.

RIK je na svojoj stranici naveo da je obrađeno 7.918 biračkih mesta od 8.273 te da je, po dosadašnjim rezultatima bilo i 2,75 posto nevažečih listića. Prema tim podacima, lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” osvojila je 6,57 posto, koalicija NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije 5,03 posto, a lista “Mi glas iz naroda – Branimir Nestorović” 4,49 posto glasova. Koalicija “Nacionalno okupljanje” koju čine pokret Dveri, stranka Zavjetnici i javne osobe osvojila je 2,78 posto.

Tagovi: srbija, izbori, vučić, rik, protest, beograd
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE