GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo političar Nikola Vuljanić

Preminuo političar Nikola Vuljanić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2024 / 18:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu Nikola Vuljanić umro je u subotu u Karlovcu u dobi od 74 godine, izvijestili su njegovi kolege i prijatelji.

Zastupnik u Hrvatskom saboru bio je od 2003. do 2008. te od 2011. do izbora u Europski parlament 2013. iz kojeg se nakon dvije godine vratio u Hrvatski sabor.

Vuljanić je 1990. bio jedan od osnivača Hrvatske narodne stranke u Karlovcu i prvi predsjednik njezinog lokalnog ogranka.

Jedan je od osnivača stranke Hrvatski laburisti, koju je napustio 2015. zbog poraza na unutarstranačkim izborima nakon čega je postao nezavisni zastupnik.

Njegov kolega iz Hrvatskih laburista – stranke rada Branko Vukšić za Vuljanića je rekao da je “jedinstvena pojava u hrvatskoj političkoj areni”.

Vuljanićeva prijateljica Biserka Schmuck navela je da se s njime povezala krajem 1990-ih po pitanju zaštite okoliša i da su od tada bili prijatelji.

Diplomirao je 1973. engleski jezik i jugoslavistiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Do 1981. godine je predavao engleski jezik u Gimnaziji Karlovac i u Srednjoj tekstilnoj školi u Dugoj Resi, a potom i na Višoj tehnološko-kemijskoj školi, čiji je bio i dekan.

Od 1983. je predavač na Institutu za tekstil i odjeću Tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Od osnivanja Veleučilišta u Karlovcu 1997. godine je vanjski suradnik, prorektor za poslovanje te prodekan. Objavio je 1987. sveučilišni udžbenik “English for Textile Engineers” i 1994. “Rječnik tekstilno-tehnoloških izraza”.

Tagovi: Nikola Vuljanić, hrvatska narodna stranka, laburisti
PROČITAJ I OVO
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE