GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Inoslav Bešker

Preminuo Inoslav Bešker
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2023 / 13:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je Inoslav Bešker, veliko ime hrvatskog novinarstva.

Bešker je rođen 30. siječnja 1950. godine. Maturirao je u Klasičnoj gimnaziji “Natko Nodilo” u Splitu, diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, doktorirao poredbenu slavistiku na Sveučilištu u Milanu.

U novinarstvu je svojim tekstovima obogatio stranice brojnih izdanja, osim Slobodne Dalmacije i Jutarnjeg lista, za koje je pisao do posljednjeg dana, radio je i za Omladinski tjednik, Studentski list, Telegram, Start, Vjesnik, BBC, Radio 101 i druge.

Bio je i redoviti je profesor kroatistike na Sveučilištu u Splitu od 2013. Bio je profesor slavistike na Orijentalnom sveučilištu u Napulju, na Sveučilištu La Sapienza u Rimu, te na Sveučilištu u Bologni. Predavao je istraživačko novinarstvo na Sveučilištu u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Autor je i niza knjiga, te dobitnik brojnih nagrada, od kojih i Nagrada “Otokar Keršovani”, za životno djelo u novinarstvu, Nagrada Slobodne Dalmacije za životno djelo u novinarstvu, nagrada Miljenko Smoje, za novinara godine 2002. nagrada HND Marija Jurić Zagorka, za novinara godine 2002., za najbolji komentar u tisku 2002., za najbolji komentar na internetu 2006. nagrada Kiklop, za knjigu Filološke dvoumice‘ ‘, nagrada HHO Joško Kulušić za zaštitu ljudskih prava.

Fotografija: arhiva Novog lista

Tagovi: Inoslav Bešker, Jutarnji list, globus
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE