GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Požar kod Grebaštice pod nadzorom

Požar kod Grebaštice pod nadzorom
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2023 / 07:30
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Požar koji je planuo u četvrtak malo iza 11 sati na području Grebaštice, tijekom noći je stavljen pod nadzor, potvrdio je za Hinu Darko Dukić, zapovjednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice.

Na terenu je tijekom noći bilo oko 140 vatrogasaca sa 51 vozilom. U noći sa četvrtka na petak bilo je obnavljanja plamena, no vatrogasci su uspijeli obuzdati novi zamah vatrene stihije.

U petak rano ujutro na požarište su se vratila i dva kanadera. Magistrala je otvorena za sav promet te je uključena električna energija.

„Situacija je jutros puno bolja. Nema otvorenog plamena i radi se na dogašavanju“, potvrdio je vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Do petka ujutro zaustavljeno je širenje vatre, nema otvorenog plamena te se radi na dogašavanju posebno na području Šparadića.

„Požar još nije ugašen, ali je pod nadzorom“, kazao je Dukić.

Jadranska magistara na tom je dijelu od četvrtka navečer ponovno otvorena za sva vozila, a domaćinstvima i ostalima vraćena je električna energija koja se u petak ujutro zbog povratka kanadera na teren neće gasiti jer na dijelu požarišta koje se sanira nema dalekovoda, pojasnio je Dukić.

Prema prvim procjenama, opožarena je površina od oko 600 hektaa. Vatra je zahvatila kuće u Grebaštici, izgorjelo je nekoliko automobila, a u jednom je trenutku vatrena stihija zaprijetila i selima u primoštenskom zaleđu.

Plamen je u četvrtak krenuo od Gornje Grebaštice, nošen jakim udarima vjetra stigao je do Šparadića, te mjesta Kalina i Bilo te brda Jelinjak.

Osim županijskih vatrogasnih snaga na terenu su bili i pripadnici Državne interventne postrojbe iz Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije koji su požar gasili uz pomoć zračnih snaga – tri kanadera i dva air traktora.

Požarište je u četvrtak navečer obišao i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, koji je potvrdio da je počeo očevid koji bi trebao otkriti uzrok požara.

Tagovi: Grebaštica, požar
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE