GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković

Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 12:15
Autor: SEEbiz
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.

“Kod nas vlada zadovoljstvo, iako su analitičari i ankete davali jedan mandat, dobili smo dva uvjerljiva mandata. To samo govori koliko ljudi na sjeveru Hrvatske žele jednu snažnu regionalnu političku opciju pristojnog građanskog političkog centra. Nakon šest mjeseci smo postali već parlamentarna stranka. Volim reći da ću svaku vladu koja će biti na vlasti tjerati kao vrag bezgrešnu dušu da se malo više posveti sjeveru Hrvatske”, rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Komentirao je tko ima veće šanse za osvajanje parlamentarne većine. “Postoje samo dvije varijante. Ili će HDZ formirati vladu s Domovinskim pokretom ili će s druge strane ići lijeva koalicija predvođena SDP-om i Možemo. U istoj su poziciji i jedni i drugi”, rekao je pa je komentirao i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.

“Strah me živjeti u zemlji u kojoj se krši osnovna ustavna kategorija trodiobe vlasti. Ta tri polja moraju biti neovisna jedna o drugom, ali to kod nas nije tako. Nisam pravnik, ali sam se informirao o temi. Ustavni sud ne može zabraniti ništa. Ono što u Ustavu nije zabranjeno, znači da je dopušteno i tu je kraj priče. Tu vidimo pravnu nesigurnost, država u toj situaciji ne može normalno funkcionirati. Ni pet minuta poslije ti suci Ustavnog suda nisu jedinstveni, jedni su protiv drugih. Ako već među ustavnim stručnjacima imamo neslaganje, to ukazuje na pravnu nesigurnost. To je opasna situacija. Tko god da formira vladu, treba ići u izmjenu Ustava”, kazao je.

Posavec tvrdi da bi ideologiju trebalo staviti u drugi plan.

“I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković. Sad neka krenu trčati, pa ćemo vidjeti tko će doći do cilja. Ne očekujem konkretne razgovore, komunicirao sam jasno od početka. Ako postoji mogućnost da lijevi centar formira Vladu, podržat ćemo tu parlamentarnu većinu”, zaključio je.

Tagovi: posavec, grbin, milanović, sdp, plenković
PROČITAJ I OVO
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
ZAGREB - Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata.
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE