GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o NATO-u: Šveđani su se sto posto zabunili, mislili su na Milanovića

Plenković o NATO-u: Šveđani su se sto posto zabunili, mislili su na Milanovića
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 19:01
Autor: SEEbiz / N1 info

ZAGREB - U utorak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Nakon sjednice izjavu za medije dao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

“Rezimirali smo aktivnosti prošlog tjedna”, rekao je Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Izrazio je zadovoljstvo novim anketama uoči izbora.

Osvrnuo se na sastanak s liječnicima navodeći da su bili konstruktivni i dobri. “Dgovoreno je da se promijeni koncept ugovora za mlade liječnike, da se nađe rješenje. Razgovori su bili ozbiljni i dobri te mislim da smo na tragu rješenja koji će pokazati dignitet prema liječničkoj profesiji.”

Kaže da se razgovoralo i o obnovi nakon potresa, navodeći da je “zahuktala dinamika obnove u ubrzanoj fazi i uvjeren sam da ćemo do zadnjeg centa iskoristiti sredstva iz europskog fonda solidarnosti”.

Ponovno se osvrnuo na pregovore s liječnicima i navode da je “spasitelj u zadnji čas”, odnosno da nema rješenja dok premijer ne dođe na pregovore. “Ministri rade svoj posao, mi radimo kao svoj posao. Nekad ministri riješe sami, a nekad to dođe na razinu vlade ili mene osobno, pa nije to presedan.”

Premijer je naglasio da je 2022. godina bila krizna godina te da su brojni prosvjedovali, ali da je u Hrvatskoj održan socijalni mir. Dodaje da su i plaće u posljednjih sedam godina više rasle plaće nego što je rasla inflacija.

Ponovno se osvrnuo i na navode švedskih medija da je Plenković ozbiljan kandidat za glavnog tajnika NATO-a.

“Mislim da sam bio više nego jasan, Milanović vam je ekspert za NATO, on je bio tamo, ja sam sto posto siguran da su se Šveđani zabunili, on je snažni zagovornik proširenja NATO-a”, kazao je Plenković i dodao:

“Ako se netko vratio iz Bruxellesa… Osim mene i Stiera, tko je to došao nazad? Gdje su Picula i Borzan? Ja imam povjerenje birača, dva puta na parlamentarnim izborima i povjerenje stranke. Nije moj posao da demantiram špekulacije ljudi koji su se zabunili i sigurno su mislili na Milanovića.”

“Šveđani su se sto posto zabunili, sto posto, mislili su na Milanovića, on je ekspert za NATO”, zaključio je premijer.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Šbedska, NATO savez
PROČITAJ I OVO
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE