GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Picula među najutjecajnijima u EP-u u vanjskoj politici

Picula među najutjecajnijima u EP-u u vanjskoj politici
UTJECAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 16:58
Autor: SEEbiz / H

STRASBOURG - Tonino Picula je drugi najutjecajniji zastupnik Europskog parlamenta u području vanjske politike prema pokazateljima Influence Indexa koji mjeri nezavisni think tank Vote Watch Europe, priopćio je ured hrvatskog zastupnika iz redova socijaldemokrata (SDP/S&D).

Prema dimenzijama indeksa, koji temeljeno na statistikama mjeri politički utjecaj u smislu moći oblikovanja zakonodavstva, osvajanja glasova i oblikovanja debata, kao i društveni utjecaj u smislu sposobnosti da utječe na ljude, oblikuje javni diskurs i izgradnju podrške, Picula je osvojio 92,3 od mogućih sto bodova, objašnjava Vote Watch Europe.

Kako stoji u objavi za medije Vote Watch Europe, Picula je drugi najutjecajniji u vanjskoj politici, posebno u pogledu zapadnog Balkana.

"Hrvatski socijaldemokrat je zadužen za godišnja izvješća o napretku Crne Gore i predsjeda radnom grupom Europskog parlamenta za zapadni Balkan. Nedavno je pripremio izvješće s preporukama za proširenje za summit o zapadnom Balkanu", stoji u objavi spomenutog think tanka.

Picula je nakon objave rezultata Influence Indexa izrazio zadovoljstvo što je potvrda njegovog angažmana i rada došla od strane nezavisnog think tanka, kazavši da je europska vanjska politika važan alat kojim oblikujemo zajedničku europsku budućnost.

"Njome pokušavamo u svijetu sve veće neizvjesnosti, geopolitičkih, okolišnih i zdravstvenih izazova omogućiti sigurnost i blagostanje našim građanima u Hrvatskoj i svim članicama Unije. U okvirima nove europske vanjske politike, potvrđivanje utjecaja Unije u regiji jest i jedan od testova njezine buduće globalne vjerodostojnosti, a nama u Hrvatskoj važna je zbog prosperiteta našeg najbližeg susjedstva", rekao je Picula

Usluge Vote Watch Europe koriste brojni mediji, uključujući Politico, Economist, Euronews, Le Monde, Financial Times, La Stampa, Deutsche Welle, El Pais i drugi.

Tagovi: Tonino Picula, Europski parlament, vanjski poslovni, diplomacija, Influence Index, Vote Watch Europe
PROČITAJ I OVO
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE