GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Papa Franjo: Ovo je čudo Božića

Papa Franjo: Ovo je čudo Božića
BOŽIĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2023 / 10:03
Autor: SEEbiz
VATIKAN - U Boga ljudskosti ili onoga koji se mjeri učinkom? Na dočeku Božića u Vatikanu, papa Franjo je podsjetio kako je Isus ove noći ne iz moći, nego iz ljubavi postao čovjekom kao što smo svi mi.

U propovijedi je papa Franjo podsjetio na okolnosti u kojima je Sveta obitelj došla u Betlehem: prebrojavanje stanovništva u kojem je svjetovni vladar htio dokazati svoju moć koliko ih može nositi mač.

„Postoji opasnost da mi u proslavi Božića u našim glavama imamo predodžbu o Bogu kao da je on moćan vladar koji je na nebu: Bogu koji je povezan sa svjetovnim uspjehom i veličanjem konzuma. Uvijek se vraća kriva slika jednog nedodirljivog i neoprostivog Boga koji se dobro odnosi prema dobrima i koji je pun srdžbe na zlo. Jednog Boga koji je stvoren prema našoj predodžbi i koji jedino služi riješiti naše probleme i osloboditi nas od sveg zla. Ali on nema čarobni štapić, on nije Bog potrošnje gdje ćemo dobiti sve i odmah, on nas ne spašava na pritisak gumba, nego nam dolazi blizu kako bi iznutra promijenio stvarnost", propovijedao je papa Franjo.

„Gledajmo u njemu 'pravog i živog Boga' koji stoji onkraj svih ljudskih računica i usprkos tome dopušta da ga ubrojimo u našu računicu stanovništva. Na njega koji je revolucionirao povijest u kojoj on stanuje: na njega koji nas toliko poštuje da dopušta da ga odbijemo. Na njega koji oprašta grijehe tako da ih preuzima na sebe. Koji ne uklanja bol nego ga mijenja. Koji ne rješava probleme u našem životu, nego našem životu daje nadu koja je veća od svih problema. On nam želi biti toliko blizak da, makar je beskonačan, za nas postaje konačan. Da on, koji je velik, postaje malen. Da on, koji je pravedan, ulazi u naše nepravde“, poručuje papa.

„To je čudo Božića: to nije nikakva mješavina kičastih osjećaja i svjetovne utjehe, nego nevjerojatna nježnost Boga koji spašava svijet tako da postaje čovjekom“, podsjeća papa Franjo u svojoj propovijedi ove Polnoćke.

Tagovi: PAPA fRANJO, VATIKAN, BOŽIĆ
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE