GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozbiljna promjena vremena stiže za vikend

Ozbiljna promjena vremena stiže za vikend
VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2023 / 08:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas će posvuda biti vrlo vruće s obzirom na doba godine, no to je samo uvod u veliku promjenu vremena koja stiže večeras u cijelu Hrvatsku.

"Danas izražena toplina, sutra bi moglo biti ekstrema u obliku padalina", rekla je jutros u 6 na Radio Sljemenu prognostičarka DHMZ-a Dunja Plačko Vršnak, dodajući da je u Zagrebu izmjereno prilično neuobičajenih 17 stupnjeva te da će tijekom dana biti 29 stupnjeva u Zagrebu, što je, kako je rekla, visoko iznad prosjeka za ovo doba godine. I drugdje će biti vruće, ali krajem dana i u noći na subotu stiže kiša te se očekuju lokalno izraženiji pljuskovi.

"Obilne oborine, mjestimice izraženija grmljavinska nevremena, jak vjetar, osjetan pad temperature zraka zahvatit će cijelu Hrvatsku. Ali od idućeg tjedna opet će biti sunčano, no neće više biti toplo kao što je bilo dosad", rekla je Plačko Vršnak.

Žuto upozorenje Meteoalarma za danas je na snazi na cijelom Jadranu zbog jakog vjetra, a za sutra je upaljeno narančasto upozorenje zbog jakog vjetra, obilne kiše i grmljavinskog nevremena.

Danas se očekuje djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, piše DHMZ. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a oborine lokalno mogu biti obilnije. Krajem dana i u noći na subotu raste vjerojatnost za kišu u ostalim krajevima uz lokalno izražene pljuskove i obilnu oborinu. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31°C.

Promjenjivo i pretežno oblačno, osjetno svježije, mjestimice i s obilnom kišom, očekuje se sutra. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jako jugo, prolazno i sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu u jačanju i okretanju na buru. Minimalna temperatura od 15 do 20, u Dalmaciji na obali oko 23°C. Najviša dnevna temperatura u gorju, te na sjeveru i zapadu između 19 i 23, a na istoku i jugu uz kraća sunčana razdoblja od 25 do 28°C.

Tagovi: vrijeme, grmljavina, jugo, kiša, oblaci
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE