GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozbiljan požar u popularnom ljetovalištu kod Šibenika

Ozbiljan požar u popularnom ljetovalištu kod Šibenika
VATRENA STIHIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2023 / 13:15
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Danas oko 11 sati buknula je vatra u Gornjim Banovcima kod Grebaštice u blizini Šibenika, javlja Večernji list. Prema dojavama s terena, 20 vatrogasaca i sedam vozila radi na gašenju požara, a pridružila su im se i tri kanadera.

Trenutno je najugroženiji zaselak Šaškovi, brane ga kanaderi jer puše jako jugo i linija požara se brzo širi. Portal ŠibenikIN piše da se dim dobro osjeti i u gradu Šibeniku te je vidljiv i pepeo.

Očevidac požara iz Šparadića, naselja uz more nasuprot Grebaštrice, za Ritam i Nautik radio iz Šibenika izjavio je da su dva kanadera pristigla nešto poslije 12 sati te pomažu zemaljskim snagama u Gornjim Banovcima. Nažalost, jugo je pojačalo i nosi požar prema donjem dijelu Grebaštice, prenosi Slobodna Dalmacija.

'Odavde ne izgleda dobro, uznemirujuć je prizor, no ipak se nadam da će kanaderi imati presudnu ulogu u gašenju', kazao je očevidac. Iz Grebaštice također stiže zamolba sudionicima u prometu da se ne zaustavljaju na cesti da bi snimili selfie s požarom u pozadini! Stvaraju tako nepotrebne zastoje.

'Vatra je u blizini nekih objekata, a ne znamo još točno kojih. Angažirane su sve raspoložive vatrogasne snage na tom području, a zatražene su i zračne snage. Intervencija je još u tijeku', kazao je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Na mjestu buktinje puše jak vjetar koji ne ide na ruku vatrogascima. Večernji list doznaje da trenutno nema opasnosti za stanovnike obližnjih mjesta.

Tagovi: Grebaštica, požar, Šibenik
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE