GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek: Vodeni prolazi bez problema

Osijek: Vodeni prolazi bez problema
VISOKE VODE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2023 / 19:40
Autor: SEEbiz / HRT
OSIJEK - Vodeni val na Dravi prolazi šire osječko područje. Na mjernim je postajama poslijepodne izmjereno 415 cm, što je značajno niže od povijesnih rekorda Drave kod Osijeka.

Iako za sada sve protječe bez većih problema, tijekom prošle je noći za javne službe ipak bilo posla. Zbog opasnosti od poplavnih voda kod Petrijevaca i Satnice postavljeni su zečji nasipi. Odgovorni pozivaju građane na strpljenje, te poručuju da se zbog vlastite sigurnosti ne kreću poplavljenim područjima uz rijeku Dravu.

Do sitnih se sati prošle noći radilo na ojačanju nasipa kod Satnice. Zahvaljujući planskom postupanju i koordinaciji javnih službi, spriječeno je jače izlijevanje vode na područjima uz dravske pritoke Karašicu i Vučicu.

Sad je sve pod kontrolom i pretpostavlja se da je to kraj problema. Tomu se nadaju svi Slavonci koji od Drave i uz Dravu žive uzvodno uz Osijeka. Obranjeni su stambeni i gospodarski objekti, stoka, usjevi.

Ipak, nasipi su već dulje vrijeme pod pritiskom nabujale Drave. Vrh vodenog vala valja ispratiti uz najvišu razinu pripravnosti kako bi se na vrijeme reagiralo dogode li se mjestimična popuštanja tijela nasipa.

I u Osijeku se pomno prati visina dravske vode. Građani dolaze na obale nabujale rijeke da bi svjedočili snazi prirode, ali i kako bi se razonodili u dobrom društvu.

Dravu, koja se kod Osijeka izlila na lijevu obalu, djelomično je prihvatila retencija iza poznate riječne šetnice.

Svi se nadaju da će vrh vodenog vala pokraj slavonske metropole proći ponajprije kao prirodna atrakcija, a ne kao prijetnja imovini.


Načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin rekao je da u Osijek stiže vrhunac vodenog vala, no dodaje da sve teče mirno pa se ne očekuju nikakvi problemi.

Trenutačni vodostaj rijeke Drave u Osijeku je 411 cm i tijekom protekle noći nije bilo znatnijeg porasta, ističe Dragan Vulin, napominjući da je Drava u posljednjih osam sati narasla samo dva centimetra, što je znak da se bližimo vrhuncu vodenog vala.

Tagovi: Osijek, Drava, Dragan Vulin
PROČITAJ I OVO
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE