GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek: Vodeni prolazi bez problema

Osijek: Vodeni prolazi bez problema
VISOKE VODE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2023 / 19:40
Autor: SEEbiz / HRT
OSIJEK - Vodeni val na Dravi prolazi šire osječko područje. Na mjernim je postajama poslijepodne izmjereno 415 cm, što je značajno niže od povijesnih rekorda Drave kod Osijeka.

Iako za sada sve protječe bez većih problema, tijekom prošle je noći za javne službe ipak bilo posla. Zbog opasnosti od poplavnih voda kod Petrijevaca i Satnice postavljeni su zečji nasipi. Odgovorni pozivaju građane na strpljenje, te poručuju da se zbog vlastite sigurnosti ne kreću poplavljenim područjima uz rijeku Dravu.

Do sitnih se sati prošle noći radilo na ojačanju nasipa kod Satnice. Zahvaljujući planskom postupanju i koordinaciji javnih službi, spriječeno je jače izlijevanje vode na područjima uz dravske pritoke Karašicu i Vučicu.

Sad je sve pod kontrolom i pretpostavlja se da je to kraj problema. Tomu se nadaju svi Slavonci koji od Drave i uz Dravu žive uzvodno uz Osijeka. Obranjeni su stambeni i gospodarski objekti, stoka, usjevi.

Ipak, nasipi su već dulje vrijeme pod pritiskom nabujale Drave. Vrh vodenog vala valja ispratiti uz najvišu razinu pripravnosti kako bi se na vrijeme reagiralo dogode li se mjestimična popuštanja tijela nasipa.

I u Osijeku se pomno prati visina dravske vode. Građani dolaze na obale nabujale rijeke da bi svjedočili snazi prirode, ali i kako bi se razonodili u dobrom društvu.

Dravu, koja se kod Osijeka izlila na lijevu obalu, djelomično je prihvatila retencija iza poznate riječne šetnice.

Svi se nadaju da će vrh vodenog vala pokraj slavonske metropole proći ponajprije kao prirodna atrakcija, a ne kao prijetnja imovini.


Načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin rekao je da u Osijek stiže vrhunac vodenog vala, no dodaje da sve teče mirno pa se ne očekuju nikakvi problemi.

Trenutačni vodostaj rijeke Drave u Osijeku je 411 cm i tijekom protekle noći nije bilo znatnijeg porasta, ističe Dragan Vulin, napominjući da je Drava u posljednjih osam sati narasla samo dva centimetra, što je znak da se bližimo vrhuncu vodenog vala.

Tagovi: Osijek, Drava, Dragan Vulin
PROČITAJ I OVO
Anušić: Pregovori će trajati vrlo kratko
PORUKE
Anušić: Pregovori će trajati vrlo kratko
ZAGREB - Ministar obrane Ivan Anušić (HDZ) rekao je da HDZ zasad vodi neformalne razgovore, da će otvoriti sve opcije i vladu pokušati složiti što prije. Na pitanje tko će biti s njime u pregovaračkom timu, odgovorio je da još ništa nije definirano.
Domovinski pokret: Nismo tražili nikakva ministarstva jer nismo imali pregovore
OTKRIĆA
Domovinski pokret: Nismo tražili nikakva ministarstva jer nismo imali pregovore
ZAGREB - "Mi uopće ne znamo s kim bi pregovarali na ljevici. HDZ je oformio tim", započeo je presicu DP-a Mario Radić.
Milanović: Nikoga neću požurivati, prvo zasjedanje je 20 dana od konačnih rezultata
PREDSJEDNIK
Milanović: Nikoga neću požurivati, prvo zasjedanje je 20 dana od konačnih rezultata
BRDO KOD KRANJA - Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak da će, sukladno Ustavu, pozvati Hrvatski sabor na prvo zasjedanje 20 dana nakon objave konačnih rezultata parlamentarnih izbora, a do tada neće nikoga požurivati.
Benčić poziva na formiranje većine bez HDZ-a i DP-a
POZIV
Benčić poziva na formiranje većine bez HDZ-a i DP-a
ZAGREB - Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić i novoizabrani saborski zastupnici Možemo! Urša Raukar-Gamulin, Jelena Miloš, Damir Bakić i Gordan Bosanac održali su konferenciju za medije povodom dogovora o formiranju saborske većine.
Rekordan broj ekstremnih toplinskih stresova u Europi
VRIJEME
Rekordan broj ekstremnih toplinskih stresova u Europi
BERLIN - Europa je prošle godine zabilježila rekordan broj ekstremnih toplinskih stresova, objavili su Copernicus centar za klimatske promjene koji djeluje pod okriljem EU i Svjetske meteorološke organizacije (WMO) povodom Dana planeta Zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE