GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Opća mobilizacija u zdravstvenom sektoru

Opća mobilizacija u zdravstvenom sektoru
DOKUMENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2020 / 10:15
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
ZAGREB - Svim liječnicima i drugom medicinskom osoblju, kako piše u dokumentu Ministarstva zdravstva, donesena je "odluka o mjerama mobilizacije i rasporeda rada i radnog vremena, promjene mjesta i uvjeta rada zdravstvenih ustanova i njihovih radnika i privatnih zdravstvenih radnika...".

Odluku je danas, kako doznaje Slobodna Dalmacija, donio i potpisao ministar Vili Beroš.

Dobili smo i potvrdu od jednog visoko pozicioniranog liječnika iz Zagreba koji je također imao uvid u taj dopis. Dopis ima jučerašnji datum, dakle 14. ožujka 2020. godine.

- To znači da nam je, ako se situacija dodatno zakomplicira, praktički uvedena radna obaveza. Ali ovo je očekivan potez ministra i ja ga kao liječnik pozdravljam. Nakon ove odluke ministar mora propisati organizaciju posla kroz dodatne akte i naputke.

Ovo se ne treba shvatiti kao dizanje panike, nego je mjera predostrožnosti koja se trebala donijeti kako bi se mogli koristiti zakonski i drugi alati u borbi protiv epidemije. Slične odluke su se donosile i u ratu i ovo nije ništa novo.

Ova odluka ne bi trebala uznemiriti, nego upravo suprotno - smiriti javnost jer se koriste pravi alati u borbi protiv koronavirusa. Slične odluke su donesene i u drugim državama  - kaže nam taj liječnik koji nam je i poslao dokument. 

Tagovi: zdravstvo, hrvatsko zdravstvo, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE