GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Okončan prosvjed seljaka

Okončan prosvjed seljaka
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 16:31
Autor: SEEbiz
ĐAKOVO - Završio je seljački prosvjed, objavio je vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac.

"Hrvatski narod je uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijama, svi idemo kućama, pripremiti se za Božić", izjavio je Pokrovac novinarima. Kazao je i da klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, više nema".

Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom vlade Ivanom Anušićem i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. Naša je borba tek počela, nije završila. Imamo puno problema, nova naša tema bit će poljoprivredno zemljište, poručio je Pokrovac.

Član stožera Milenko Bilić pročitao je dio zapisnika s jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, zahvalivši na podršci svima uz poruku kako su prosvjedi pokazali da policija i prosvjednici mogu surađivati na obostranu korist.

Prosvjedi nezadovoljnih svinjogojaca trajali su petnaest dana na poticaj Stožera za obranu hrvatskog sela, kojem se naknadno pridružio i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, uslijed nezadovoljstva načinom borbe države s afričkom svinjskom kugom.

Najvažniji zahtjevi prosvjednika odnosili su se na zabranu eutanazije i omogućavanje prometa zdravih svinja te svinjokolja.

Po riječima Pokrovca, od prvotnih nekoliko zahtjeva došlo se vremenom do 12 zahtjeva čije je rješavanje usuglašeno tijekom jučerašnjeg sastanka, osim održavanja svinjokolja, a hoće li ih biti trebalo bi se znati do 15. prosinca.

Najavio je, ako se dogovoreno ne bude provodilo, da stožeru neće biti problem iza Nove godine ponovno pozvati na prosvjede.

Jučer je održan novi sastanak seljaka i ministrice poljoprivrede Marije Vučković, na kojem je sudjelovao i novi akter - ministar obrane Ivan Anušić. Nakon sastanka Pokrovac je počeo davati pomirljive izjave i dao je naslutiti da se prosvjedu bliži kraj.

"Ako Stožer donese odluku, povući ćemo se. Ako ovo ode nizbrdo, idemo poslije Nove u masovne blokade", rekao je jučer Pokrovac.

Na pitanje je li novi ministar obrane Anušić pridonio smirivanju situacije, Pokrovac je odgovorio da je Anušić dijete sa sela, da razumije Slavonce, te je dodao: "Naravno da jest kada čovjek ima razum."

"Dolazi nam Božić, idemo ga proslaviti u krugu obitelji. Prosvjed će uvijek biti opcija jer moramo spasiti selo i Hrvatsku. Mi državu nećemo rušiti jer mi smo država", kazao je jučer Pokrovac.

Tagovi: POKROVAC, VUČKOVIĆ, PLENKOVIĆ, SVINJOHOJCI
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE