GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novoselu još jedan mandat na čelu SSSH

Novoselu još jedan mandat na čelu SSSH
SINDIKATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2022 / 08:34
Autor: SEEbiz
TUHELJSKE TOPLICE - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), koji okuplja više od 100 tisuća radnica i radnika iz širokog niza djelatnosti privatnog i javnog sektora, održao Deveti kongres, pod nazivom Za Hrvatsku zadovoljnih radnika na kojem su okupljeni zastupnici na još jedan mandat za predsjednika SSSH izabrali Mladena Novosela, kao i članove Nadzornog odbora i Statutarne komisije.

Otvaranju Devetoga kongresa SSSH Za Hrvatsku zadovoljnih radnika prisustvovali su: izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju, izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ivan Vidiš, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednica Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskoga sabora i saborska zastupnica Majda Burić, pomoćnik ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dražen Opalić,zamje ica župana Krapinskozagorske županije Jasna Petek i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan.

U uvodnom govoru Mladen Novosel se osvrnuo na prošlo mandatno razdoblje i kazao da je SSSH, unatoč često nenormalnim uvjetima u kojima su radili članovi sindikata i u kojima se obavljao sam sindikalni rad, pokazao spremnost na akciju i sposobnost prilagodbe kriznim situacijama.

"Naša je zadaća i odgovornost, i tu opet podjednako mislim na Savez i na sve naše sindikate , osvijestiti radnike da se situacija na tržištu rada promijenila i da im se snaga znatno povećala, potaknuti ih i pomoći im da se organiziraju, i da tako sindikalno organizirani, kroz kolektivne pregovore, a ako treba i štrajkove, zahtijevaju i bore se za ono što im pripada – plaće i rad po mjeri čovjeka", rekao je Novosel.

Tagovi: Mladen Novosel, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE