GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nobilo: Proces u slučaju Agrokor trajat će najmanje deset godina

Nobilo: Proces u slučaju Agrokor trajat će najmanje deset godina
PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Gost na N1 Televiziji bio je Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge u slučaju Agrokor. Za optužnicu kaže da nije sastavljena u skladu s rezultatima istrage. Smatra da je financijsko vještačenje nezakoniti dokaz jer tvrtka iz Poljske ne može biti vještak. Pojašnjava svoje stajalište tvrdeći da je to samo paravan za ljude iz Hrvatske koji su vještačili i u isto vrijeme radili za izvanrednu upravu Agrokora.

Nije pročitao optužnicu, iz priopćenja DORH-a mu se čini da optužnica nije sastavljena u skladu s rezultatima istrage.

Njegovoj klijentici se, ističe, ne stavlja na teret nikakva kaznena radnja, nego samo da je bila članica uprave, a uprava je odobravala financijska izvješća.

Nastavlja da je ona, od pet godina, četiri godine bila odsutna zbog čuvanja trudnoće i porodiljnog, a u istrazi je utvrđeno da se uprava nije sastajala i odobravala financijska izvješća.

Nobilo smatra da je financijsko vještačenje nezakoniti dokaz jer tvrtka iz Poljske ne može biti vještak. Pojašnjava svoje stajalište tvrdeći da je to samo paravan za ljude iz Hrvatske koji su vještačili i u isto vrijeme radili za izvanrednu upravu Agrokora.

"Ta uprava podnosi kaznenu prijavu, pokreće postupak, a onda njezini vještaci vještače", istaknuo je za N1 televiziju.

Dodao je kako se slaže s Ivicom Todorićem da je riječ o postupku u funkciji pravdanja uzimanja vlasništva nad Agrokorom.

"Najmanje 10 godina je potrebno čekati do pravosudnog epiloga", odgovorio je na pitanje koliko bi ovaj proces morao trajati.

Osvrnuo se i na gotovo 500 stranica optužnice i 80.000 stranica spisa. "Ako možete dokazati bit kaznenog djela, onda to u optužnici koncizno navedete, a ne treba vam 495 stranica optužnice.

Iz iskustva ću vam reći da ako podnositelj žalbe recimo podnosi žalbu na 30 stranica, onda znači da nema argumenata, tako i kod optužnice, ona ako ima elemenata, onda se može kondenzirano napisati na nekoliko stranica", zaključio je Nobilo.

Tagovi: Anto Nobilo, Ivica Todorić, Agrokor, Piruška Canjuga
PROČITAJ I OVO
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE