GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nevrijeme sa snijegom u Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj

Nevrijeme sa snijegom u Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj
ZIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2023 / 20:28
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Nevremena sa snijegom pogodila su danas istočni dio Balkana pa su se Srbija, Bugarska i Rumunjska suočile s problemima u prometu i opskrbi električnom energijom.

Snježne padaline prouzročile su u više područja u Srbiji brojne probleme u prometu, opskrbi strujom i komunikacijama, a vatrogasci su morali intervenirati da bi evakuirali putnike u lokalnom prijevozu.

Vatrogasci su iz snijegom zametenog autobusa na liniji Vranje – Kriva Feja na jugu Srbije evakuirali dvadesetak putnika, a na području Ivanjice u zapadnoj Srbiji iz snježnih nanosa spašene su dvije osobe, prenosi Index.

Težak i mokar snijeg je, uz snažne udare vjetra, rušio prijenosnu mrežu dalekovoda na području Ivanjice i Svrljiga, a na mnogim lokalnim cestama u brdsko-planinskim dijelovima Srbije, koje je pogodila mećava, promet je obustavljen.

U zapadnoj Srbiji trenutno je bez struje više od 2000 kućanstava, a na terenu su djelatnici elektrodistribucijske tvrtke koji nastoje otkloniti kvarove, javila je Radio-televizija Srbije.

Situacija se stabilizirala u nedjelju tijekom popodneva.

U Bugarskoj je više od 1000 mjesta isključeno iz električne mreže, a na mnogim mjestima je zaustavljen cestovni i željeznički promet te ponegdje i zračni, javile su agencije.

Zbog izvanrednih vremenskih uvjeta bugarski premijer Nikolaj Denkov sazvao je izvanrednu sjednicu vlade.

Situacija je posebno zabrinjavajuća na sjeveroistoku zemlje, a dio stanovništva Sofije također je ostao bez struje.

U mnogim dijelovima zemlje snježne padaline prate jaki udari vjetra, pa je vlada proglasila izvanredno stanje u nekoliko regija.

Ministar obrane Todor Tagarev objavio je da je vojska u stanju pripravnosti, a odgovorni još raspravljaju o tome kako će se održavati nastava u najteže pogođenim regijama, prenijela je bugarska novinska agencija BTA.

Tagovi: snijeg, Srbija, Zlatibor, Bugarska
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE