GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netanyahu: Demolirat ćemo Hamas

Netanyahu: Demolirat ćemo Hamas
PRIJETNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2023 / 18:09
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Izraečslo premijer Benjamin Netanyahu danas je prvi put sazvao izvanrednu sjednicu vlade, kazavši na njoj da će Izrael "uništiti Hamas" u Gazi.
v

Susret održan u vojnom sjedištu u Tel Avivu započeo je s odavanjem počasti ministara za više od 1,3 tisuće Izraelaca ubijenih u šokantnom Hamasovom napadu 7. listopada, pokazuje snimka koju je objavio Netanyahuov ured.

Pozdravljajući bivšeg oporbenog zastupnika Bennyja Gantza koji se prošli tjedan pridružio vladi uz još nekoliko članova njegove stranke, premijer je rekao da svi rade "danonoćno" i u "ujedinjenoj fronti".

"Hamas je mislio da ćemo biti uništeni. Mi smo ti koji će uništiti Hamas", rekao je Netanyahu i dodao da će ovaj prikaz jedinstva poslati "jasnu poruku naciji, neprijatelju i svijetu".

Izraelska vojska je ranije u nedjelju dala novi vremenski okvir za civile na sjeveru Gaze da krenu prema jugu tog područja koji je istekao u 13 sati.

Poziv za evakuaciju odnosi se na više od milijun Palestinaca na sjeveru uoči izraelske kopnene operacije na tom području.

Ujedinjeni narodi su kritizirali te naredbe i upozorili na humanitarnu katastrofu.

New York Times je kasno u subotu prenio, pozivajući se na nekoliko visokih izraelskih izvora, da je izraelska vojska odgodila planirani upad u Pojas Gaze kojim upravlja Hamas za nekoliko dana zbog loših vremenskih uvjeta.

Cilj Izraela je izbrisati političko i vojno vodstvo islamističke organizacije Hamas, koja je ispalila tisuće raketa prema Izraelu dok su istodobno stotine njezinih vojnika probile granicu u iznenadnom napadu bez presedana prošlog vikenda u kojem je ubijeno više od 1300 ljudi.

Izrael je odgovorio pokretanjem osvetničkih zračnih napada na obalnu enklavu u kojima je do sada ubijeno više od 2300 ljudi.

Tagovi: Benjamin Netanyahu, Izrael, Itamar Ben-Gvir, Religiozni cionizam
PROČITAJ I OVO
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE