GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Možemo! na parlamentarne izbore izlazi samostalno

Možemo! na parlamentarne izbore izlazi samostalno
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2023 / 09:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vijeće stranke Možemo! na sjednici u ponedjeljak navečer odlučivalo je o eventualnoj predizbornoj koaliciji sa SDP-om za predstojeće parlamentarne izbore, a odluku s javnosti podijelili jutros

'Sinoć je Vijeće Možemo donosilo odluku o izlasku na izbore. Odluka koju je Vijeće donijelo je da Možemo izlazi samostalno na izbore', poručila je Sandra Benčić. Na izbore ipak idu sa strateškim partnerima poput Nove ljevice, Zagreb je naš, s kojima su i dosad surađivali.

'Ovo ne isključuje da se u pojedinim izbornim jedinicama sklapaju koalicije s drugim progresivnim strankama', poručila je Benčić..

'Ova odluka ne znači već potvrđuje da na nacionalnoj razini vlast, postizbornu koaliciju sklopimo sa strankama od centra prema lijevo pri čemu SDP vidimo kao jednog od glavnog potencijalnog partnera', rekla je Benčić.

Benčić je kazala da će ovakav način izlaska će mobilizirati najveći broj birača i omogućiti im one opcije za koje su se opredijelili te da Možemo dobije najveći mogući broj mandata i kroz postizborne koalicije sruši HDZ.

Spomenula je istraživanje koje je pokazalo da bi SDP i Možemo zajedno na izborima dobili manje glasova nego kada bi izašli odvojeno.

'Uvjereni smo da sa zasebnim kampanjama možemo izvući više ljudi na izbore, što je ključno da se HDZ makne s vlasti', dodao je Tomislav Tomašević.

Odluku su, dodala je Benčić, donijeli jednoglasno. 'Nama je bilo važno proći svu argumentaciju, i onu koja je za i onu koja je protiv', kazala je Benčić.

'Očekujemo kao nova politička opcija da možemo izvući najviše novih birača i mislimo da je to ključno, kako bi se HDZ maknuo s vlasti. Odluka je komunicirana prema SDP-u i nastavit ćemo našu suradnju u Saboru, kao i u Zagrebu', kazao je Tomašević.

'Ono što je bilo ključno – do izbora je vjerojatno godinu dana, a već sada smo donijeli odluku da znamo kakvu kampanju vodimo i to je bitno i za SDP. Ostavili smo mogućnost da u manjem broju izbrnih jedinica izađemo u koalicijama, pa i s SDP-om, ali je prerano za reći u kojima i koliko', rekao je Tomašević.

Tomašević je rekao da će Možemo imati svog kandidata za premijera, a upitan hoćeli to biti on, Tomašević je kazao da je više puta naglasio da je njegova politička ambicija jasna i da želi odraditi svoj posao u Gradu Zagrebu.

'Imat ćemo predizbore i na njima ćemo odrediti kandidate na listima, i kandidate za određene funkcije.Mi ćemo ih birati sa članstvom u stranci', kazala je Benčić, upitana je li spremna biti premijerski kandidat.

Tagovi: Možemo!, Sandra Benčić, SDP
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
PREGOVORI
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
VUKOVAR - Predsjednik DP-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je komentirao pregovore s HDZ-om.
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
ZAGREB - Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata.
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE