GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović se rukovao s Banožićem pa ispalio zanimljivu izjavu

Milanović se rukovao s Banožićem pa ispalio zanimljivu izjavu
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2023 / 12:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 32. obljetnice ustrojavanja Dana Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Tim povodom, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, dodijelio je odlikovanja pripadnicima OSRH-a. Ceremonija se odvila u sjedištu Ministarstva obrane pod ravnanjem ministra Marija Banožića, jednog od Milanovićevih političkih neprijatelja

Na opće iznenađenje, predsjednik Milanović i ministar Banožić ovom su se prilikom rukovali, a Banožić je stajao pored Milanovića za vrijeme svečanog uručivanja odličja.

U prigodnom govoru Banožić je najavio da će u ponedjeljak u Francuskoj biti prvo službeno predstavljanje borbenih lovaca Rafalea, koje je Hrvatska kupila od Francuske. Milanović se pak prisjetio preminulih umirovljenih generala Pavla Miljavca i Antona Tusa, koji su, kako je istaknuo, ugradili svoj rad i život u hrvatsku državu. Potom se dotaknuo i hrvatskog naoružanja.

'Mi nemamo vojnu industriju, nema je praktički nitko, Poljaci i Slovaci nešto malo, dok se Srbi trude. I postavlja se pitanje koliko to košta. To su ogromni novci. Kad smo kod korištenih dobrih, dobrih aviona četvrte generacije istovarili skoro milijardu i pol eura s PDV-om, postavlja se pitanje što dobivamo od toga', zapitao se predsjednik, prenosi N1.

'Dobivamo li time barem ubojnu moć jednog savezničkog napada na Hamburg 1943. kada je istovareno toliko kinetičke energije koliko nije istovareno u iračkom ratu. Tu se o ogromnom novcu koji mi plaćamo, a netko drugi ima korist. S druge strane protuzračna obrana vas ograničava do te mjere da cinično kažu da treba pilote naučiti samo kako poletjeti jer već će nekako sletjeti', dodao je.

'Na koga se ti avioni dižu? Na leteće objekte koji su greškom lansirani iz Ukrajine pa otišli na zapad? Na našeg istočnog susjeda Srbiju koja nikako da se odluči kome pripada? To su ozbiljne dileme u kojima živimo. Zato je prioritet Hrvatske ono što se događa u regiji i ambicija da se BiH što prije integrira u EU', zaključio je Milanović.

Dotaknuo se i Slovenije i kontrolnih točaka koje je postavila na granici zbog ilegalnih migracija te rekao kako naša policija ne može više od onoga što radi. 'Imamo ono što imamo samo zato što BiH ne može odraditi posao funkcionalne države. To se prebija preko naših leđa', naglasio je Milanović te još jednom istaknuo kako bi rješenje bilo BiH 'preko reda približiti tim integracijama'. Kazao je i da BiH može biti članica EU-a sutra, prenosi Dnevnik.hr.

U poslijepodnevnim satima, predsjednik Milanović uručit će na Pantovčaku odlikovanja Postaji granične policije Imotski, Policijskoj postaji Križevci i X. policijskoj postaji Sinj te djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova povodom Dana policije.

Tagovi: Zoran Milanović, Mario Banožić, Rafali, avioni, NATO
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE