GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Neću šutjeti, nismo potomci nacista

Milanović: Neću šutjeti, nismo potomci nacista
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2023 / 12:25
Autor: SEEbiz / N1 televizija
ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak na promociji novih časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i dodjeli prvih časničkih činova na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman". Dao je i izjavu za mediju povodom stanja na Bliskom istoku.

“Nema problema glasati za rezoluciju gdje je trebalo ostati samo suzdržan, to je bit priče. Tu je još bilo par neobjašnjihiv posutpaka mene, recimo zašto je Austrija glasala za to. Češka ministrica govori da trebaju izaći iz UN-a… Pa izađi, tko ti brani, tko te drži. Nije UN idealna organizacija. Hrvatskoj je UN bio i odbar i loš. Da nije UNPROFOR-a, ipak je on omogućio hrvatskoj primirje, konsolidaciju, izgradnju hrvatske vojske i pobjedu, to ne možemo negirati, to je važna stvar”, rekao je Milanović.

“Postoji nešto što se zove čast, zdrav, razum, reputacija i s tim se ne bi trebalo igrati. Ja sam zadnjih 30, barem 20 godina kao političar vrlo elegantno stajao izvan tog bureta ludila na Bliskom istoku gdje nema dobrih. Nisam se nikad zalagao za palestinsku državamu mada nisam nikome s više od dva razreda osnovne škole, autoškolom nitii svojim sinovima objasniti zapšo palestinstku džavu nisu priznali. Ali pusti to. U ovoj situaciji šutjet neću. Mi nemamo nikakve komplekse niti smo proganjali židove u Drugom svjetskom ratu da bih sad morao trpjeti baš svakave, ali baš svakakve poteze izraelske vlade bez ikakve odgvoornosti i to iz perspektive jednog hrvatskog naroda koji je bio maltretiran za sve. Mi nismo potomci nacista, mi smo potomci uglavnom antifašista. Komleksa nemam, ako ih Nijemci ili Austrijanci imaju, neka ih liječe, neka vješaju tuđe zastave, mi nećemo. Mi imamo dovoljno obraza i smamopoštovanja da znamo gdje smo i da razlikujemo dobro od ne dobra, trenutno se tamo događa ne dobro. I I to sam prvi u Europi nakon irskog premijera upozorio, Nemojte se zezati jer ovo što radite nećete dobiti moju podršku i neću šutjeti više. Neću ni galamiti svaki dan kao neki izraelski ambasador u Zagrebu kojemu je najnormalnije da kao militantni agitator tu lupeta i proziva hrvatskog predsjednika usred Zagreba, a da naša bijeda od Vlade ne reagira. I to smo doživjeli”, rekao je Milanović.

“Čekamo da nam veliki dedramatizator objasni što su to napravili”, dodao je Milanović.

Na pitanja smatra li da je glasanje “protiv” sigurnosna ugroza, odgovara: “Ne vidim to za sada. Vjerujem da se to neće dogoditi jer postoje druge mete. Hrvatska je srećom nebitna, nama je bitna. Nije toliko vidljiva, ovo je prije svega, kao i zadnjih 5,6 godina, osobni trip i osobna slagalica jednog čovjeka koji je to sebi pokorio”.

Upitan hoće li ići u Vukovar, s obzirom na plakat gradonačelnika Ivana Penave s HOS-om i slovom “U”, rekao je: “Nije tome tu mjesto. Meni su se najavili neki gosti iz inozemstva koji bi rado prošetali tamo. Vidjet ćemo što će biti”.

Fotografija: N1 televizija

Tagovi: zORAN mILANOVIĆ, IzraEL, HAMAS, NACISTI, IZRAEL, ŽIDOVI
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE