GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Janaf je Plenkovićeva privatna prćija

Milanović: Janaf je Plenkovićeva privatna prćija
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2023 / 17:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u ponedjeljak premijeru Andreju Plenkoviću da se "u kući obješenog ne spominje konopac", osvrćući se na njegovo spominjanje Dragana Kovačevića i kluba u Slovenskoj u kojoj se, kako je rekao "vucaralo pola Plenkovićeve vlade".

Milanović koji danas boravi u Križevcima u povodu obilježavanja Dana grada, ponovno je komentirao smjenu šefice Uskokaj Vanje Marušić, ustvrdivši da je "na krajnje pokvaren način proganjana i smijenjena".

Potom je rekao da je ta tema zaboravljena nakon dva, tri dana, a Plenković "po treći-četvrti put u nekoliko dana, da bi rastjerao tu maglu, hvata se nekakve prčvarnice u Slovenskoj".

"Komentira slučaj Dragana Kovačevića, mog znanca, a svog prijatelja, kojeg je dva puta postavio na mjesto šefa Janafa, kao da je već osuđen", kazao je.

Smatra da se Plenković zaklinje u presumpciju nevinosti kad to njemu odgovara, "a sve druge gura pod kotače vlaka i autobusa, te drugima dijeli lekcije da su primitivci".

Milanović je Janaf nazvao privatnom Plenkovićevom prčijom "koji se ničim prozvan javlja da nas je Kovačević strahovito oštetio", te je potom ustvrdio da Plenkovićevi prijatelji imaju nalog da gaze svakoga.

Obrušio se i na HRT-a koji je "cijeli dan objavljivao priopćenje Janafa". "Prvo kažu, oglasio se Kovačević, reagirao je na pljuvačnicu Andreja Plenkovića. Čim je izašlo priopćenje Janafa, Kovačevićeve izjave reduciraju na nekoliko rečenica, a Janaf je na cijeloj stranici', rekao je Milanović.

"U kući obješenog ne spominje se konopac, poručio je Milanović premijeru, dodavši da se u Kovačevićevom klubu u Slovenskoj pola Plenkovićeve vlade vucaralo "plus par sudaca iz HDZ-ove kvote".

Rekao je da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek "prije proganjala i Dražena Jelenića" zato što je bio član masonske lože, što po njemu svjedoči truleži i "nečemu sumpornom" u sustavu.


"Ako se međusobno oni tako odnose jedni prema drugima i smještaju jedni drugima, a posebno prva, glavna i odgovorna osoba, možete misliti kako sustav funkcionira u provođenju svoje ustavne i zakonske zadaće, a to je progon počinitelja kaznenih djela", dodao je.

Ustvrdio je i da Plenković Hrvoj-Šipek "mota kao gibanicu oko lakta i podlaktice".

Premijeru, koji ga je u posljednjem istupu prozvao primitivcem, Milanović je odgovorio da možda nije najkulturniji, "ali među onima koji su kulturniji on (Plenković) sigurno nije".


Na Plenkovićeve prozivke za šmrkanje rekao je da "ako misli na opijate, to su opijati koje koriste HDZ-ovci". "Preskupo je to za nas koji nisu pljačkali", odgovorio je.

Tagovi: Zoran Milanović, Andrej Plenković, Dragan Kovačević, Janaf
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE