GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Hrvatska vojska povlači se iz Afganistana

Milanović: Hrvatska vojska povlači se iz Afganistana
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2020 / 13:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prilikom primopredaje dužnosti načelnika Glavnog stožera OSRH, predsjednik Zoran Milanović potvrdio je ono o čemu se šuška mjesecima - Hrvatska se povlači iz Afganistana.

- Za nekoliko mjeseci završava višegodišnja avantura SAD-a i nas u Afganistanu. Povlače se, a povlačimo se i mi. Hrvatska se ne brani samo na svojim granicama, Ustav to jasno definira. Hrvatska vojska se vraća iz Afganistana domu svome, bit će i dalje prisutna u svijetu, u žarištima, tamo gdje se tek rasplamsavaju žarišta i tamo gdje se djeluje preventivno, uvijek računajući na to što je naš interes. To nije sebičnost, već zdrav razum', kazao je Milanović i dodao da ima ratova koji 'nisu naši ratovi'.

- Život je postao komforniji, s jedne strane, a s druge - isprazniji. Mi ne znamo koji su to izazovi i nevolje kojima ćemo se morati prilagoditi. Imali smo migrantski val, a to su, prije svega, ljudi. Možda ćemo opet morati reagirati u situaciji koju ne možemo predvidjeti. Koronavirus je globalna tema. Migranti... ja, Vlada, predsjednik Vlade, trebamo što prije sjesti i jasno donijeti odluku o tome koja su to pravila djelovanja HV-a u neželjenoj situaciji. To može samo ujedinjena politika, političke stranke i svi oni koji sudjeluju u tom procesu. U odgovoru na izazove oni koji dođu iza nas reći će - jesmo li ili nismo valjali', objasnio je, prenosi Dnevnik.hr, Milanović prilikom primopredaje dužnosti načelnika Glavnog stožera OSRH.

Da HV-a više neće biti u Afganistanu, potvrdio je i ministar obrane Damir Krstičević, kazavši da će kontingent koji u ožujku odlazi u Afganistan biti posljednji što ga šaljemo.

Hrvatska u misiji u Afganistanu sudjeluje od 2003. i kroz nju je u tom periodu prošlo više od 5500 hrvatskih vojnika.

Tagovi: Zoran Milanović, Hrvatska vojska, Afganistan
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE