GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Malenica: Spremni smo nastaviti razgovore sa sucima

Malenica: Spremni smo nastaviti razgovore sa sucima
RAZGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 10:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica izjavio je u četvrtak kako su spremni nastaviti razgovore s predstavnicima udruge sudaca i državnih odvjetnika, iako su suci najavili da kreću u bijeli štrajk, nezadovoljni materijalnim pravima

„Razgovarali smo prošle godine o cjelovitom rješenju koje uključuje indeksaciju, platne razrede i materijalna prava. U ovom trenutku dovršavamo reformu sustava plaća za državne i javne službenike i to nam je sada prioritet i spremni smo kad to završimo nastaviti razgovore sa sucima po pitanju njihovog cjelovitog rješenja koje će uključivati sve ove elemente”, izjavio je novinarima u Saboru ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

On je time komentirao najavu sudaca da od ponedjeljka kreću u 'bijeli' štrajk, ali i stav predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića koji je kazao kako razumije te zahtjeve i da suci ne traže ništa novo, nego ono što im je izvršna vlast već obećala.

Trenutačno smo fokusirani na reformu plaća za državne i javne službenike, a sucima smo ponudili materijalna prava koja oni do sada nisu imali, a tražili su i žao mi je što su to odbili, kazao je.

„Bez obzira na to spremni smo dalje razgovarati o cjelovitom rješenju za plaće sudaca. Kada pogledate materijalna prava koja oni do sada nisu imali, što uključuje božićnicu, uskrsnicu, regres i dar za djecu, što iznosi oko 115 eura neto povećanje mjesečno za suca i zajedno s onim velikim povećanjem prošle godine to nije mali iznos, ali bez obzira na to mi smo spremni razgovarati o jednom cjelovitom rješenju i daljnjem napretku sustava plaća za suce i državne odvjetnike”, poručio je.

Malenica smatra da građani neće ispaštati zbog eventualnog štrajka sudaca jer vjeruje da će veći dio sudaca nastaviti raditi svoj posao i održavati ročišta te poručuje da su spremni za razgovore s predstavnicima Udruge hrvatskih sudaca, kao i s predstavnicima Udruge državnih odvjetnika.

Tagovi: MALENICA, SUCI, UHS, ŠTRAJK, PRAVOSUĐE
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE