GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kujundžić: Kuću sam kupio za 195.000 eura, transparentno i po zakonu

Kujundžić: Kuću sam kupio za 195.000 eura, transparentno i po zakonu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 20:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Milan Kujundžić priopćio je u utorak u povodu medijskih napisa o kupnji kuće u Zagrebu, kako su supruga i on kuću kupili kuću za 195.000 eura te da je cijela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Portal Telegram objavio je danas da je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić te da je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pritom su upozorili kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti tu nekretninu.

"Možda će zvučati patetično ili 'opravdavajuće', ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima", naveo je večeras Kujundžić reagirajući na objavu u medijima.

"Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za 'mirnu i sigurnu starost' bilo dobro investirati u kupnju nekretnine. Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195 000 eura (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40 000 kuna, odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posudit od prijatelja".

Ministar zdravstva navodi kako su za kupnju kuće podigli kredit od 100 000 eura u PBZ-u, 55 000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40 000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.

"Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu", istaknuo je Kujundžić

Tagovi: Milan Kujundžić
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE