GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kosovska policija ubila trojicu napadača

Kosovska policija ubila trojicu napadača
VISOKE TENZIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2023 / 18:12
Autor: SEEbiz
PRIŠTINA - Jedan kosovski policajac je ubijen, a drugi je ozlijeđen u pucnjavi u selu na sjeveru Kosova rano u nedjelju, rekao je premijer Albin Kurti.

“U ovom trenutku, pucnjava vatrenim oružjem različitog kalibra (usmjerena) protiv naše policije i dalje traje”, napisao je Kurti u objavi na društvenoj mreži Facebook, opisavši incident kao teroristički čin. Dodaje i kako su napadači profesionalci koji nose maske i teško su naoružani.

Kurti je izrekao i teške riječi na račun službenog Beograda koji optužuje da pruža podršku organiziranom kriminalu u čijoj je režiji ovaj napad i izveden. S njim se slaže i kosovska predsjednica Vjosa Osmani koja se hitno vraća iz New Yorka na Kosovo, a za situaciju je optužila “srpske kriminalne bande”.

Kosovska policija priopćila je da su poginule ukupno tri osobe koje su se sukobile s njezinim pripadnicima u ataru sela Banjska, dok je jedna, kako je navedeno, uniformirana i naoružana osoba uhićena. Ranije je potvrđeno da je jedna osoba iz grupe napadača ubijena.

"Prema službenim informacijama s terena tijekom razmjene vatre potvrđeno je ubojstvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformirani i teško naoružani, a potvrđeno je i uhićenje uniformiranog i naoružanog napadača. U napadu je jedan službenik kosovske policije zadobio uglavnom lakše tjelesne ozljede", priopćili su iz kosovske policije.

Napetosti su visoke na Kosovu nakon sukoba u svibnju u kojima je bilo ozlijeđeno više od 90 pripadnika mirovnih snaga NATO-a i nekih 50 srpskih prosvjednika na sjeveru Kosova.

Novi krug pregovora održan prošli tjedan pod okriljem Europske unije o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine nije donio napredak.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell optužio je premijera Kurtija da nije spreman prihvatiti kompromisni prijedlog o tome kako pristupiti provedbi sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom iz veljače i ožujka ove godine o uspostavi zajednice općina sa srpskom većinom na sjeveru Kosova.

Tagovi: kOSOVO, ALBIN kURTI, kosovska policija
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE