GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus u Vranju: U bolnicu primljena 52 pacijenta

Koronavirus u Vranju: U bolnicu primljena 52 pacijenta
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2020 / 17:10
Autor: SEEbiz / N1 info
VRANJE - Zbog porasta broja novoobolelih u Vranju ponovo je aktivirana kovid bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, a od subote su primljena 52 pacijenta, objavio je RTS.

Danas je zasedao krizni štab u Vranju, koji je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica. Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje.

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić rekla je za RTS da su to većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Prema njenim rečima, težu kliničku sliku ima šest pacijenata, dok su ostali pozitivni na koronavirus sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Povećan je i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

Fonet javlja da su zaraženi tokom noći primljeni na Infektivno i Grudno odeljenje Zdravstvenbog centra, a da se gradonačelnik Slobodan Milenković tokom noći sastao sa epidemiolozima i zakazao za hitan sastanak Štaba za vanredne situacije, koji je i održan.

Danas je zasedao krizni štab, koji je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica. Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje, javlja RTS.

Povodom novonastale situacije u Vranju, gde se pojavilo novo žarište koronavirusa, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je na sastanku Zdravstveno kriznog štaba u tom gradu rekao da je najbitnije da se svi novi slučajevi potpuno izoluju.

Đorđević je rekao, a njegovo Ministarstvo prenelo, da "ukidanje vanrednog stanja ne znači i kraj epidemije, i da zato svi moraju biti oprezni i postupati u skladu sa svim instrukcijama Vlade Srbije i Кriznog štaba".

"Ne smemo dozvoliti širenje virusa ni u jednom gradu u Srbiji, zato je bitno da odmah reagujemo kada čujemo da negde postoji još novih slučajeva zaraze. Кada je u pitanju situacija u Vranju, najbitnije je da se svi novi slučajevi potpuno izoluju, ali i da se intenziviraju nadzori sanitarnih inspektora u fabrikama u Vranju, s obzirom na to da su oni nadležni za kontrolu sprovodjenja preventivnih mera", kazao je Đorđević.

Ministar je dodao i da će Inspekcija rada vršiti pojačane nadzore u ovom gradu, kako bi kontrolisala bezbednost i zdravlje na radu, ali i poštovanje radničkih prava.

Tagovi: Koronavirus u Vranju, Zoran Đorđević, koronavirus u Srbiji, Covid-19, Zdravstveni centar u Vranju, Ljiljana Antić
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE