GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina izbacuje američke novinare iz zemlje

Kina izbacuje američke novinare iz zemlje
KINA-SAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 08:50
Autor: Matej Balen
PEKING – Kina je jučer odlučila izbaciti reportere američkih novina New York Times, Wall Street Journal i Washington Post, u mjeri koja stupa na snagu odmah.

Medijski i politički rat između SAD-a i Kine dodatno se pogoršava, a u ovoj najnovijoj mjeri kineska vlada je odlučila protjerati sve američke novinare sa kineskom adresom koji rade u ova tri cijenjena američka lista. Iako većina američkih reportera ima novinarske vize za Kinu koje traju do kraja 2020. godine, Kina je odlučila povući njihove novinarske akreditacije, a zemlju moraju napustiti u idućih 10 dana.

Američkim novinarima, osim u Kini, neće biti dopušten rad niti u Hong Kongu ili Makau, koje imaju veće medijske slobode, ali su pod rastućom kontrolom iz Pekinga. Ova mjera je nastavak na sve veće međusobne restrikcije u radu novinarskih ekipa između dviju zemalja.

Kina od sada traži veću kontrolu nad radom novinara koji rade za američke medije Voice of America, New York Times, Wall Street Journal, Washington Post i Time, a koji borave u Kini. Od svih američkih medija se traže detaljna izvješća o njihovom novinarskom timu prisutnom u Kini, financijske bilance, operativni plan rada te popis nekretnina i opreme koje korite te posjeduju.

Tagovi: NR Kina, State Department, Wall Street Journal, koronavirus, New York Times, Voice of America, Mike Pompeo
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE