GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kacin: U subotu odluka hoće li se produžiti ili ublažiti mjere zatvaranja

Kacin: U subotu odluka hoće li se produžiti ili ublažiti mjere zatvaranja
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 21:55
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenska vlada u srijedu je razmatrala trenutnu epidemiološku situaciju u državi, ali nije prema očekivanjima odlučila hoće li sve najstrože protuepidemijske mjere ostati na snazi ili će se neke idući tjedan ublažiti.

Kako je za Slovensku televiziju večeras tijekom sastanka vlade kazao njen glasnogovornik za covid-19 Jelko Kacin, vlada će odluku o tome donijeti u subotu, prema tadašnjoj situaciji. U subotu će prije toga vlada imati odvojene sastanke s epidemiolozima iz vladine stručne skupine i predstavnicima zdravstvenih ustanova, a onda i s predstavnicima onih sektora gospodarstva koji traže ublaživanje mjera.

Očekuje se da će većina već važećih restrikcija ostati i za idući tjedan, no Kacin je upozorio da u pogledu epidemiološkog stanja među regijama postoje razlike, pa bi se u njih tri u kojima je 14-dnevna incidencija zaraženih spuštena ispod 900 moglo razmisliti o ukidanju nekih mjera, kao što je policijski sat ili zabrana izlaska iz općinskih granica.

Proteklih su se dana među epidemiolozima i u samoj vladi pojavile razlike treba li neke mjere ublažiti ili ne, pa je na primjer ministar zdravstva Tomaž Gantar predložio dvotjedno "zatvaranje" svih gospodarskih djelatnosti, dok je ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek najodlučnije protiv zbog ekonomske štete koju bi to izazvalo, te umjesto toga predlaže strategiju u kojoj bi se osiguralo da se već postojeće restrikcije dosljedno poštuju.

Počivalšek koji je i potpredsjednik vlade naveo je u srijedu u objavi na Facebooku da je jedan od "dodatnih" problema zašto neki ne poštuju mjere i zašto se epidemija ne smiruje "opće nepovjerenje u politiku" koje u javnosti izaziva oporba.

Tagovi: Jelko Kacin, koronavirus u Hrvatskoj, Zdravko Počivalšek, Tomaž Gantar, koronavirus u Sloveniji
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE