GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael sravnio sa zemljom čitavu četvrt na sjeveru Gaze

Izrael sravnio sa zemljom čitavu četvrt na sjeveru Gaze
CIVILNE METE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2023 / 13:39
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Izrael je u petak sravnio sa zemljom četvrt u sjevernom dijelu Gaze nakon što je obiteljima koje su još bile tamo dao polusatno upozorenje da pobjegnu, dok se očekuje skora izraelska kopnena invazija na Pojas Gaze.

U Zahri, gradu na sjeveru, stanovnici su rekli da je cijela četvrt od oko 25 višekatnica sravnjena sa zemljom. Primili su izraelske poruke upozorenja na svoje mobilne telefone u vrijeme doručka, nakon čega je deset minuta kasnije uslijedio mali udar bespilotne letjelice, a pola sata nakon početnog upozorenja, borbeni zrakoplovi F-16 srušili su zgrade u ogromnim eksplozijama i oblacima prašine.

"Sve o čemu sam ikada sanjao i mislio da sam postigao je nestalo. U tom stanu bio je moj san, moje uspomene s mojom djecom i suprugom, bio je miris sigurnosti i ljubavi", rekao je Ali, stanovnik okruga za Reuters telefonom, odbijajući dati svoje puno ime iz straha od odmazde.

Jeruzalemska pravoslavna patrijaršija, glavna palestinska kršćanska denominacija, priopćila je da su izraelske snage napale crkvu Svetog Porfirija u gradu Gazi, gdje su kršćani i muslimani protjerani iz svojih domova tražili utočište.

Video s mjesta događaja u crkvenom kompleksu prikazuje ranjenog dječaka kako ga noću iznose iz ruševina. Radnik civilne zaštite rekao je da su dvije osobe na gornjim katovima preživjele; oni na nižim katovima bili su ubijeni i još uvijek su bili u ruševinama.

Crkva je izgrađena između 1150. godine i 1160. godine i nazvana je po biskupu Gaze iz 5. stoljeća, Svetom Porfiriju koji je pružio utjehu generacijama Palestinaca u Gazi.

Nije bilo komentara iz Izraela, koji kaže da čini sve što može kako bi zaštitio civile.

Tagovi: pojas Gaze, Gaza, Izrael, Hamas
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE