GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Hrvatska će zabraniti energetsko piće kojeg su zabranili Slovenci? Beroš: Imamo hitan sastanak

I Hrvatska će zabraniti energetsko piće kojeg su zabranili Slovenci? Beroš: Imamo hitan sastanak
KONTROVERZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2023 / 13:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je u Sloveniji zabranjena kofeinska verzija vrlo popularnog i svjetski poznatog energetskog napitka Primea, jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima, čini se da bi se isto moglo dogoditi i u Hrvatskoj.

"HZJZ će danas objaviti upozorenje o štetnosti energetskih napitaka, a u 18 sati imam sastanak s Državnim inspektoratom kako bi se našlo zakonsko rješenje za ograničenje konzumacije štetnih energetskih napitaka i nikotinskih vrećica, koji su djeci trenutno ilegalno dostupni na tržištu", najavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Saznanjem o sastojcima i mogućim učincima tih proizvoda, Beroš je tražio hitno ograničavanje njihove konzumacije za djecu.

Osim energetskog pića, to su i nikotinske vrećice koje sadrže nikotina u količini i do tri kutije cigareta, što je zgrozilo liječnike i samog ministra, kažu iz ministarstva.

Kofeinski energetski napitak ovog branda sadrži čak 200 miligrama kofeina po limenci, dok druga poznata energetska pića na tržištu sadrže oko 80 miligrama kofeina po limenci.

Unatoč tome što na limenci piše da nije namijenjeno mlađima od 18, jarke boje na ambalaži i hype na društvenim mrežama pokazuju da mu je marketing usmjeren upravo tinejdžerima.

Za pićem je među adolescentima zavladala prava pomama, s polica u američkim trgovinama nestao je u roku od nekoliko sati, dok su uoči prodaje u Velikoj Britaniji nastali redovi ispred trgovina. U međuvremenu mu je zbog ogromne potražnje skočila cijena, a KSI je jednom prilikom na Twitteru rekao da se piće čak prodaje na crnom tržištu.

Popularni influencer i poduzetnik Logan Paul je prije nekoliko dana odgovorio na optužbe da energetsko piće, koje je izbacio na tržište u suradnji s britanskom YouTube zvijezdom KSI-jem, nije sigurno za djecu.

Gostujući u ABC-jevoj emisiji ‘Dobro jutro Amerika‘ odbacio je optužbe da su djeca njegova ciljana publika.

- To su teške optužbe, ali želim odgovoriti na njih. Znate, naš je prioritet oglašavanje na društvenim mrežama. Dobra stvar kod društvenih mreža je da postoje podaci, zar ne? Postoji analitika. 90% moje publike je starije od 18 godina. Prema analitici Instagrama, 93% publike Prime je starije od 18, ustvrdio je Logan Paul.

Tagovi: Beroš, Primea
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE