GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska zajednica u Kini ekspresno prikupila pomoć za Hrvatsku

Hrvatska zajednica u Kini ekspresno prikupila pomoć za Hrvatsku
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2020 / 21:36
Autor: Vinka Palameta
PEKING - Danas je u Hrvatsku stiglo čak 60 tona medicinske opreme iz NR Kine.

Dio toga bila je i donacija 14.440 maski KN95 organizirana isključivo osobnim naporima hrvatske zajednice u Kini, a stigla je unajmljenim zrakoplovom od kompanije SF Cargo Airlines za dopremu zaštitne robe iz Šangaja za Zagreb.

Donacija hrvatske zajednice se lako može previdjeti, ali treba je promatrati kao važan element, možda ne zbog veličine i vrijednosti donacije, već zbog korisnosti, i zato što ispunjava kriterije kvaliteta NR Kine i Europske unije.

Za samo pet dana hrvatska zajednica je sakupila novac uz veliku pomoć od strane CSEBA-e, i stvorili smo poziv na akciju na temelju očajničkih potreba za maskicama koje je prenio Hrvatski Crveni križ.

Prikupljen je novac, zatim uz pomoć tvrtke Refan Hong Kong Ltd., koja je vršila nabavu i besplatnu logistiku donacije u Kini, kupljne su KN95 maskice od tvornice Hengan International, vodećeg proizvođača takvih proizvoda u Kini, i čijim se dionicama trguje na burzi u Hong Kongu od 1998. Donirane KN95 maskice su u potpunosti u skladu s europskim i kineskim standardima o kvaliteti.

Hrvatska zajednica je ozbiljnost krize shvatila vrlo rano s obzirom na činjenicu da je većina članova zajednice bila u Kini za vrijeme epidemije koronavirusa.

U svijetu, trenutno ispunjenim krizom, napori hrvatske zajednice vođeni su isključivo zajedničkim ciljem da se pomogne domovini.

Ono na što najviše možemo biti ponosni - obični ljudi sa zajedničkom željom da pomognu nadišli su prepreke pri nabavi maskica, interese osobne prirode, politička pitanja i promjene svjetskog poretka. 

Tagovi: kineska medicinska oprema, SF Cargo Airlines , Hengan International, Refan Hong Kong, medicinska oprema, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE